blog-logo

Virgil Popescu: ,,Liberalizarea prețurilor la gazele naturale se va produce de la 1 iulie”

Virgil Popescu: ,,Liberalizarea prețurilor la gazele naturale se va produce de la 1 iulie”

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat, pentru B1 TV, că liberalizarea prețurilor la gazele naturale se va produce de la 1 iulie, dat fiind că Guvernul PNL a abrogat, la 1 ianuarie, controversata Ordonanță de Urgență 114.

Ministrul liberal a declarat, din nou, că această OUG a dus la scumpirea gazelor, ea fiind redactată de așa natură încât unele entități să fie avantajate. Popescu a mai precizat că putem să ne asigurăm necesarul de produse alimentare în România, dar pentru asta e nevoie de mai multe investiții, potrivit b1.ro.

,,Eu cred că cel mai mare rău care se putea întâmpla în România a fost acea celebră Ordonanță 114. Aceasta a dezechilibrat complet piața și, de unde trebuia să plafoneze prețurile la gaze, a fost făcută în așa fel încât unii au avut de câștigat și prețurile gazelor au crescut. Cred că prețul gazelor a crescut tocmai din cauza acestei OUG. Ea a fost abrogată de Guvernul PNL la 1 ianuarie, iar piața, de la 1 iulie, va fi complet liberalizată la gaze. Cred sincer că de atunci prețul va reveni la normal. Vom înlocui inclusiv acea obligație centralizată de a vinde pe bursă, care era mai mult un praf în ochi, cu un program de vânzarea  gazului prin care producătorii vor fi obligați să oferteze gaze la mai multe produse lunar, trimestrial, semestrial, semestrial de vară și de iarnă și anual. Îi forțăm să pună gaz pe piață astfel încât toată lumea să aibă acces la un gaz ieftin, la un preț de referință acceptabil în Europa. Am avut un preț mare la gaze în România, ceea ce a afectat foarte puternic în special industria de îngrășăminte, acolo unde 80% din costul îngrășământului e gazul, dar eu sunt optimist cu privire la așezarea prețului în jos de la 1 iulie, în sprijinul industriei”, a spus ministrul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.