blog-logo

Șomajul tehnic se menține și după 1 iunie pentru unii angajați

Șomajul tehnic se menține și după 1 iunie pentru unii angajați

Şomajul tehnic va fi prelungit până la data de 1 iunie, iar dupa această dată va fi menținut doar pentru angajații companiilor unde se vor menține restricțiile.

Premierul Ludovic Orban a anunţat marți, la Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social, că şomajul tehnic va fi plătit până la 1 iunie, iar după această dată se va plăti șomaj tehnic, însă “numai pentru domeniile unde se vor menține restricțiile, cum este domeniul spectacolelor, cum sunt restaurantele”.

„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic numai către angajaţii companiilor din domenii în care se menţin restricţiile. De exemplu, în domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adică, unde se vor menţine restricţii în ceea ce priveşte derularea activităţii”, a precizat Orban.

Potrivit premierului, Guvernul va suporta 35-45% din salariile angajaților care se întorc la muncă din șomaj tehnic, ca măsură de ajutor pentru reluarea activității economice a companiilor.

Alte articole:   Vaccinarea cu a treia doză ar putea începe săptămâna viitoare. Cine are prioritate

Premierul a menționat că Guvernul caută resurse financiare pentru reluarea activității economice, dar și măsuri de ajutor pentru companii, ca să poată plăti angajații reveniți la muncă, iar în acest sens “ încearcă să mobilizeze resurse financiare din toate sursele posibile”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.