blog-logo

VIDEO Curtea unei biserici, depozit de gunoaie

VIDEO Curtea unei biserici, depozit de gunoaie

Poliția Locală și Serviciul Salubrizare din Primăria Brașov continuă monitorizarea depozitărilor ilegale de deșeuri, atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat. În ultima perioadă, polițiștii din cadrul Biroului Activitate Comercială și Protecția Mediului au identificat o serie de depozitări accidentale de deșeuri pe domeniul public, situație în care operatorul de salubrizare a intervenit și a ridicat deșeurile.

O problemă apare în cazul depozitărilor de deșeuri de pe proprietăți private, fie din cauza cantităților foarte mari de deșeuri, fie din cauza greutăților întâmpinate în identificarea proprietarului terenului, care apoi este somat să le ridice.

O situație deosebită, cu care polițiștii locali s-au confruntat la sfârșitul săptămânii trecute, este cea referitoare la depozitarea unei cantități uriașe de deșeuri, peste 100 de mc în curtea unei biserici, în capătul străzii Pavilioanele CFR. Având în vedere că ridicarea acestor deșeuri necesită mai mult timp, reprezentaților bisericii li s-a dat termen ca până vineri, 15 mai, să fie ridicate toate deșeurile.

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internați 299 de pacienți cu COVID-19. 28 dintre ei sunt la ATI

Deja de ieri, unul dintre operatorii de salubritate a început ridicarea gunoiului. Costurile de ridicare vor fi suportate integral de biserică. Ulterior, Poliția Locală va monitoriza zona și va aplica sancțiuni în cazul în care se mai constată depozitări de deșeuri.

De asemenea, la capatul str. Molidului, reprezentanții muncipalității au descperit mai multe onstructii provizorii si un morman de gunoaie. Constructiile provizorii urmeaza sa se demoleze.

Sancțiunile prevăzute în OUG 195/2005, cu modificările ulterioare, sunt amendă între 3.000 și 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate