blog-logo

Condițiile de acordare a Certificatelor de Situație de Urgență au fost modificate

Condițiile de acordare a Certificatelor de Situație de Urgență au fost modificate

Companiile care au avut venituri scăzute în luna aprilie din cauza măsurilor impuse pe timpul stării de urgență vor putea obține un Certificat de Stare de Urgență, conform unui comunicat emis de Ministerul Economiei.

Executivul a adoptat, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) modificarea şi completarea reglementărilor privind eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă prin includerea lunii aprilie ca bază de raportare pentru diminuarea veniturilor sau încasărilor operatorilor economici.

“Revenim asupra metodologiei de eliberare a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă, lărgind aria de aplicabilitate pentru a veni în spriijnul operatorilor a cărora activitate a fost afectată de criza generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. În tot acest timp de la lansarea platformei csu.prevenire.gov.ro, am păstrat un dialog deschis cu aceştia şi le-am ascultat propunerile, pe care, iată, astăzi le includem în legislaţie. Ne dorim ca un număr cât mai mare de operatori economici aflaţi în dificultate să intre în posesia unui astfel de certificat, care să le permită reintrarea în circuitul economic şi continuarea activităţii, fiecare dintre ei reprezentând un pion în relansarea economiei româneşti”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Potrivit sursei citate, actul normativ modifică art. 3 al OUG 33/2020 privind unele măsuri fiscale şi modificarea unor acte normative şi art. 6, lit. a) din OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, cu modificările şi completările ulterioare, introducând luna aprilie în descrierea condiţiilor de solicitare a Certificatului de Situaţie de Urgenţă.

Alte articole:   Asociatul clanului de interlopi Alexa, fost consilier județean, Andrei (Andi) Kadas, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Valabilitatea documentelor emise pe perioada situației de urgență, prelungiă

De asemenea, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că valabilitatea documentelor emise pe perioada situației de urgență a fost prelungită.

Totodată, a fost prelungită, cu 12 luni de la data emiterii, valabilitatea documentelor emise pe perioada situaţiei de urgenţă în baza articolului 10 al Ordonanţei Militare nr. 4, de către Centrul de Cercetări Știinţifice Medico-Militare, Centrul de Cercetare Știinţifică pentru Apărare CBRN1 şi Ecologie, Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, la solicitarea operatorilor economici, pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor şi dispozitivelor medicale necesare pentru prevenirea şi combaterea răspândirii, precum şi pentru tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv a biocidelor”, a precizat Ministrul Economiei.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.