blog-logo

Vela: Fără declarație și limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai (Video)

Vela: Fără declarație și limită teritorială administrativă pentru deplasări, după 15 mai (Video)

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a răspuns, miercuri, într-o postare video, publicată pe Facebook, la 7 întrebări adresate de către diverşi cetăţeni.

Un cetăţean l-a întrebat, astfel, pe Marcel Vela dacă „putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”.

Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa„, a afirmat Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

Alte articole:   Dr. Valeriu Gheorghiță ajută la vaccinarea turiștilor, la Castelul Bran

Ministrul a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Răspunzând unei alte întrebări, Vela a spus că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o „responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor„.

De asemenea, întrebat fiind când se vor relua zborurile şi dacă se va sta în carantină instituţionalizată la întoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat că zborurile între România şi alte ţări se vor relua în funcţie de situaţia din ţara respectivă. 

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 1,04 în municipiul Brașov și 0,87 în județ
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate