blog-logo

Start-Up Nation 2020: Perioada până la care se pot depune cererile de plată/rambursare, prelungită

Start-Up Nation 2020: Perioada până la care se pot depune cererile de plată/rambursare, prelungită

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a decis prelungirea cu trei luni a perioadei până la care beneficiarii programului Start-Up Nation pot depune cererile de plată/rambursare aferente dosarelor de finanţare admise în limita bugetului.

Astfel, conform prevederilor Ordinului Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri nr. 902/23.04.2020, cererile de plată/rambursare se pot depune până cel târziu la data de 28 septembrie 2020, cu menţinerea condiţiei de maxim 1 an de la intrarea în vigoare a acordului de finanţare.

De menționat că perioada stării de urgenţă NU se ia în calculul termenul de 1 an!

Măsura a fost luată pentru a contracara efectele economice ale interdicțiilor impuse prin decretarea prelungirii stării de urgență asupra întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale programului Start-Up Nation.

“Continuăm, astfel, adoptarea unor noi măsuri de susținere a economiei și ne orientăm, acum, în mod special pentru a-i proteja pe antreprenorii beneficiari ai programelor derulate de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. Dorim să repornim economia treptat şi să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte, iar IMM-urile reprezintă motorul mediului de afaceri, fiind cele care au o contribuție importantă la bunul mers al economiei”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Amânarea acestui termen până pe 28 septembrie se impune pentru că deja firmele din program au primit posibilitatea să-și suspende implementarea planurilor de afaceri, cu anumite obligații pe care le aveau prevăzute, ca urmare a stării de urgență determinate de criza COVID-19.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate