blog-logo

Salvații Copiii oferă 2.000 de tablete, cu acces la internet, tinerilor din medii defavorizate pentru a putea participa la cursuri online

Salvații Copiii oferă 2.000 de tablete, cu acces la internet, tinerilor din medii defavorizate pentru a putea participa la cursuri online

Salvați Copiii România avertizează asupra agravării riscului de excluziune socială a copiilor vulnerabili,  în condițiile în care aceștia au avut acces îngreunat sau nu au putut participa de fel la școală online.

,,În continuarea măsurilor de suport socio-educațional luate imediat după închiderea școlilor, organizația demarează un program complex de intervenție și recuperare a decalajelor, atât prin dotarea copiilor cu tablete (2.000 în prima faza), cu acces la internet, cât și prin instruirea profesorilor privind utilizarea tehnologiei online și solicită autorităților decidente definirea unor politici publice care să permită restabilirea imediată a dreptului la educație pentru toți copiii din România.

La nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online, potrivit estimării făcute chiar de Ministrul Educației, Monica Anisie.

Pentru o intervenție cât mai eficientă, care să corecteze decalajele, Salvați Copiii solicită Guvernului și autorităților locale că, în perioada verii, în funcție de evoluția pandemiei și de redefinirea restricțiilor sociale, să poată fi organizate cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională.

Totodată, organizația recomandă utilizarea sumelor destinate programului „Cornul și laptele” pentru achiziționarea de alimente pentru copiii vulnerabili și utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul alimentelor către familiile copiilor.Pentru detalii despre programul Salvați Copiii, consultați documentul atașat. Va stăm la dispoziție pentru orice informații suplimentare. Persoană de contact: Anca Stamin, Director de programe – anca.stamin@salvaticopiii.ro, tel. 0745 039 084”, potrivit reprezentanților Salvați Copiii.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Două accidente, în Brașov și Ghimbav, cu 5 victime! O persoană A MURIT!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate