blog-logo

Paradă online de Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc

Paradă online de Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc

În a doua duminică din luna Mai e consacrată ca “Ziua Națională a Costumului Tradițional din România”. Anul acesta, Ziua Costumului Popular se adaptează noii situații și se mută în mediul online.

Ziua Costumului Popular se sărbătorește, duminică,10 Mai, iar organizatorii vă invită să postați cele mai faine fotografii pe care le aveți în arhivă, îmbrăcați în costume populare, pentru a forma cel mai mare Album Foto Național.

Costumul tradiţional (denumit şi “popular” sau “naţional”) este unul dintre principalele elemente identitare distinctive ale unei naţiuni, alături de limbă, drapel şi moştenirea strămoşească. Iar costumul popular românesc e o adevărată operă de artă în întregimea lui! (nu doar “ia” femeiască sau “cămeşa” bărbătească, singulare). Din păcate, sărbătoarea costumului e încă puţin cunoscută şi puţin popularizată… Haideți să o promovăm noi!

Alte articole:   Achiziție finalizată pentru Aeroport: Realizarea SF și Proiect tehnic la infrastructura conexă

Dacă în anii trecuți reușeam să marcăm acest eveniment în public, în grup organizat, situația de anul acesta ne impune să ne adaptăm. Dar noi nu renunțăm! 

Vă invităm să marcăm împreună această sărbătorare printr-un EVENIMENT ON-LINE pe pagina facebook a COMUNITĂȚII IDENTITARE ROMÂNIA!

Trimite-ne săptămâna aceasta o POZĂ cu tine, mai nouă sau mai veche (dar încă nepublicată pe această pagină), îmbrăcat/ă în COSTUM TRADIȚIONAL complet sau măcar cu un element de costum tradițional (ie, cămașă stil tadițional, etc. Cu cât e mai autentic elementul, cu atât mai bine!) iar cele mai reușite imagini le vom publica pe pagina noastră facebook „Comunitatea Identitară România” în data de 10 MAI și în săptămâna ce va urma acesteia.

Alte articole:   Întreruperi în furnizarea energiei electrice în Brașov și Prejmer

Sărbătorim în siguranță și facem împreună un MARE ALBUM FOTO de ZIUA NAȚIONALĂ A COSTUMULUI TRADIȚIONAL DIN ROMÂNIA – ediția 2020! Să facem împreună un adevărat ALBUM NAȚIONAL!

Imaginile foto (sau scurte clipuri video cu tine) ni le poți transmite prin mesaj privat pe pagina facebook „Comunitatea Identitară România” https://www.facebook.com/comunitateaidentitararomania/ sau, pentru a păstra calitatea imaginii originare, la adresa de e-mail info@comunitateaidentitara.com însoțite de PRENUMELE tău, LOCALITATEA și JUDEȚUL în care locuiești sau din care ești originar (și, dacă dorești, o scurtă descriere a articolelor  vestimentare îmbrăcate: regiunea, simbolism, istoric, etc) pe care, cu acordul tău, le vom nota în descrierea imaginilor postate în ALBUMUL FOTO NAȚIONAL.

Alte articole:   Fostul depozit de deşeuri de la Râşnov va fi închis în următoarele 12 luni

Foto: Dan Strauti

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate