blog-logo

Instanța respinge cererea lui Fercală de suspendare a numirii noului Directorat SIF Transilvania, pe motiv că nu are calitate de reprezentant al companiei

Instanța respinge cererea lui Fercală de suspendare a numirii noului Directorat SIF Transilvania, pe motiv că nu are calitate de reprezentant al companiei

Tribunalul Brașov a respins, miercuri, cererile de chemare în judecată, având ca obiect „ordonanţă preşedinţială” formulată de reclamanţii Szabo Ştefan, Carapiti Dumitru, Luţac Gheorghe, Fercală Mihai, Stan Iulian şi Szitas Stefan în contradictoriu cu pârâţii Frăţilă Constantin, Andănuţ Crinel-Valer, Moldovan Marius Adrian şi Petria Nicolae, în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020, arată un raport al SIF Transilvania. Instanța a admis excepţia lipsei calităţii de reprezentant a semnatarilor cererilor de intervenţie .

Prin acest proces, reclamații doreau suspendarea deciziilor Consiliului de Supraveghere al SIF TRansilvania, din data de 4 aprilie.

Atunci, au fost adoptate urmatoarele hotarari:

S-a aprobat desemnarea lui Moldovan Marius Adrian in functia de presedinte al Directoratului/ director general, a lui Rosca Radu Claudiu in functia de vicepresedinte al directoratului/ director general adjunct si a lui Raduta Gib Tony Cristian in functia de membru al directoratului/director. Mandatul Directoratului este de 4 ani, incepand cu data de 20.04.2020.
Exercitarea atribuţiilor aferente funcţiilor se va face după aprobarea A.S.F. conform.  Regulamentului A.S.F. nr. 1/2019.

Alte articole:   Studiu: România, printre statele UE cu cea mai scăzută rată a şomajului, în octombrie

Astfel, Tribunalul Brașov a decis: “Anulează cererile de intervenţie în interes propriu formulate de Societatea de Investiţii Financiare Transilvania SA în dosarul pendinte şi dosarul conex nr. 1105/62/2020. Obligă reclamanţii să plătească pârâţilor Moldovan Marius Adrian şi Adănuţ Crinel Valer suma de 3570 lei, respectiv câte 1785 lei pentru fiecare , reprezentând cheltuieli de judecată”.

Potrivit raportului SIF3 de ieri, in cererile de interventie au fost mentionati ca reprezentanti legali ai societatii Mihai Fercala si Iulian Stan, iar instanta a admis excepţia lipsei calităţii de reprezentant a celor doi.

Decizia poate fi atacata cu apel în 5 zile de la pronunţare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.