blog-logo

Poșta în timpul epidemiei: la Brașov livrează pliante, la Cluj medicamente…

Poșta în timpul epidemiei: la Brașov livrează pliante, la Cluj medicamente…

Poștașii vor începe să distribuie către populație materiale informative pentru prevenirea răspândirii COVID-19, odată cu trimiterile poştale şi drepturile sociale, în urma încheierii unui parteneriat între UNICEF și Poșta Română.

Campania se va desfăşura, pentru început, în judeţele Braşov şi Bacău şi este dedicată copiilor, părinţilor şi persoanelor care au în grijă copii. Mesajele vor putea ajunge astfel mai ales la categoriile cele mai vulnerabile care nu au acces la internet și la dispozitive mobile de comunicare, spun oficialii UNICEF.

În contextul situaţiei cauzate de virusul COVID-19, UNICEF în România dezvoltă o serie de materiale de comunicare dedicate copiilor, părinţilor, tutorilor şi profesioniştilor care lucrează pentru copii. Scopul este acela de a-i ajuta să se protejeze mai bine pe ei înşişi şi pe cei dragi, pentru a preveni răspândirea virusului. Totodată, aceştia vin cu recomandări pentru părinţi cu privire la modul de a discuta situaţia actuală cu copiii lor, dar şi cu idei pentru copii cu privire la modul de petrecere a acestei vacanţe neprevăzute.

Pentru a se asigura că mesajele de prevenţie vor ajunge şi la cei mai vulnerabili copii, părinţi, bunici şi la alte persoane care au în grijă copii, UNICEF a solicitat sprijinul companiei naţionale Poşta Română pentru distribuirea gratuită a materialelor dezvoltate, în primă fază, ca test, în judeţele Bacău şi Braşov.

Alte articole:   Turcan: România s-a alăturat unui consorțiu european pentru a proteja drepturile muncitorilor români care lucrează în străinătate

Astfel, prin intermediul factorilor şi agenţilor poştali, compania va distribui către populaţie, la începutul lunii mai, materialele de informare puse la dispoziţie de reprezentanţii organizaţiei. Concret, factorii poştali vor distribui, la începutul lunii mai, un total de 540.000 de flyere în fiecare judeţ, iar fiecare beneficiar va primi, odată cu trimiterile poştale sau cu drepturile sociale (pensii, alocaţii, şomaj etc.) câte un exemplar din cele trei materiale diferite.

Protocol Poștă – Spital, la Cluj

Poşta Română va livra medicamente şi materiale sanitare pentru pacienţii aflaţi în evidenţa ambulatoriilor integrate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, ca urmare a unui acord de colaborare încheiat cu unitatea medicală, informează operatorul poştal.

Potrivit sursei citate, trimiterile vor ajunge la uşa pacienţilor prin serviciul StaiAcasă Plus al Poştei Române care permite clienţilor persoane juridice publice sau private, livrarea „door-to-door” a comenzilor către clienţi, iar toate pachetele vor fi ambalate şi transportate conform recomandărilor producătorilor/distribuitorilor de materiale sanitare, în timp ce acolo unde necesită condiţii de frig la transport, vor fi preluate în lăzi frigorifice.

Alte articole:   AQUA Carpatica, membră Valvis Holding, lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească

„Cu acest serviciu nou al Poştei Române produsele comandate pot fi livrate direct la adresa indicată de client, prin intermediul reţelei companiei (…) Salariaţii poştali vor contacta destinatarul, indicând intervalul orar pentru livrare şi vor face livrarea la adresa indicată. Destinatarul confirmă primirea prin semnatură pe formularul AWB, iar angajatul nostru încasează suma de 15 lei (fără TVA), contravaloarea taxei de distribuire, fie cu numerar, fie cu POS”, precizează Compania Naţională Poşta Română (CNPR).

Prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Poşta Română şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca, operatorul naţional de servicii poştale va livra medicamente şi materiale sanitare pentru pacienţii aflaţi în evidenţa ambulatoriilor integrate ale spitalului şi care sunt incluşi în programele naţionale ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj (Programul Naţional al bolilor neurologice – scleroză multiplă, Programul Naţional al bolilor endocrine, Programul Naţional pentru boli rare – epidermiloză buloasă, Programul Naţional de Diabet).

Alte articole:   Cum să asigurați ieftin o mașină în Marea Britanie

„Pentru funcţionalitatea acestui nou serviciu pus de la dispoziţie de Poşta Română, operatorul naţional de servicii poştale a format echipe dedicate acestui tip de activitate. Toţi angajaţii Poştei Române au fost instruiţi în conformitate cu măsurile de prevenire şi limitare a răspândiri a virusului COVID-19 transmise de către Ministerul Sănătăţii. Aceştia vor păstra distanţa de 2 metri faţă de persoanele aflate la domiciliu sau în autoizolare cărora urmează să li se distribuie alimentele. De asemenea, nu vor intra în locuinţa clienţilor, distribuirea realizându-se la uşă/poartă. Factorii poştali dedicaţi care distribuie comenzile de alimente către beneficiarii aflaţi la domiciliu, sunt echipaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, flota auto dedicată cu care se realizează distribuirea de alimente este dotată cu dezinfectant de mâini şi cu dezinfectant de suprafeţe”, precizează sursa citată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov