blog-logo

Ce măsuri va lua Primăria Brașov dacă elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor începe școala în iunie?

Ce măsuri va lua Primăria Brașov dacă elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor începe școala în iunie?

În situația în care elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor începe școala, din luna iunie, Primăria Brașov a luat în calcul câteva măsuri pe care le va lua pentru a evita ca profesorii și copiii să se infecteze cu noul coronavirus.

În acest moment reprezentanții Primăriei Brașov au achiziționat măști de protecție pe care le vor distribui dacă se va lua decizia ca elevii din ani terminali să participe la cursuri.

De asemenea, se vor achiziționa săpun, soluții pentru dezinfectarea suprafețelor din clase, dispensere, soluții pentru aceste dispozitive, termometre pentru măsurarea temperaturii elevilor și cadrelor didactice.

Dacă se vor relua cursurile din iunie, reprezentanții Primăriei vor fi informați ce unități de învățământ vor avea nevoie de aceste materiale, iar apoi vor fi distribuite fiecărei școli, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

„În ceea ce privește posibilitatea ca elevii din clasele a opta și a douăsprezecea sa poată sa fie prezenți in scoli, începând cu data de 2 iunie, am avut o discuție cu inspectorul școlar general, d-nul Tripșa, pe aceasta tema. Astfel, Primaria Brasov va pune la dispoziția tuturor unităților de învățământ tot ceea ce este necesar pentru protejarea elevilor și cadrelor didactice. Astfel vom asigura măști de protecție, in funcție de numărul de elevi+cadre didactice și de numărul de zile in care aceștia vor veni la scoala, vom dota toate unitățile de învățământ cu sisteme de măsurare a temperaturii de la distanță, vom asigura dispensare și soluțiile necesare pentru dezinfectia mâinilor, săpun lichid și soluție pentru dezinfectia holurilor, claselor și băilor. Așteptăm, zilelea acestea sa primim numărul de elevi și cadre didactice care vor fi prezenți in luna Iunie la scoli, pentru a estima cantitățile necesare”, a declarat ;i primarul Brașovului, George Scripcaru.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   323 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.