Tătaru: ,,Transmiterea comunitară a coronavirusului va persista și după 15 mai, chiar dacă va fi o perioadă de scădere a numărului de cazuri”

Tătaru: ,,Transmiterea comunitară a coronavirusului va persista și după 15 mai, chiar dacă va fi o perioadă de scădere a numărului de cazuri”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că precauţiile trebuie păstrate şi după 15 mai, întrucât ,,chiar dacă va fi o perioadă de scădere a numărului de cazuri, va mai exista o transmitere în comunitate, mică, dar va exista, nu va dispărea deodată”, potrivit news.ro.

,,În acest moment, la nivelul ţării noastre suntem pe acea pantă ascendentă spre platou. După cum specifica astăzi şi Centrul European de Control al Bolilor, în Europa sunt 4 ţări care sunt spre stabilizare: Polonia, România, Anglia şi Suedia, Bulgaria care este încă într-un număr crescut de cazuri, celelalte state având o scădere a numărului de cazuri. Suntem de o săptămână pe un platou. Dacă la început a fost în dinţi de fierăstrău, acum suntem pe un platou înspre stabilizare, fără a avea un număr scăzut de cazuri, dar avem un număr constant”, a afirmat ministrul Sănătăţii, luni, la Tvr.

Alte articole:   Persoanele care întâmpină probleme legate de testele pentru Covid-19 pot apela o linie telefonică specială

„Trebuie să înţelegem că este o primă etapă de relaxare după o perioadă lungă în care atât răbdarea, cât şi conştiinciozitatea noastră a fost pusă la încercare. A fost un moment prin care am trecut împreună, a fost un moment pe care l-am gestionat bine împreună cu populaţia, rămâne să nu stricăm acum la urmă ce am realizat până acuma şi să ne gândim că ce facem acum va cântări foarte mult în ce se va întâmpla după această vară”, a susţinut Nelu Tătaru.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate