blog-logo

Șofer prins băut la volan și fără permis de conducere

Șofer prins băut la volan și fără permis de conducere

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea au efectuat, La data de 04 mai 2020, în jurul orei 13.30, semnal regulamentar de oprire unui bărbat, care conducea un autovehiculpe strada Bârsei din Codlea, Brașov.

,,Conducătorul auto nu a respectat indicațiile polițiștilor, continuându-și deplasarea pe str. Bârsei, ocazie cu care cadrele de poliție au procedat la urmărireaautovehiculului, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune.

La scurt timp, conducătorul auto a fost depistat și identificat ca fiind un tânăr, în vârstă de 24 ani din mun. Codlea, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare provizoriu ale autoturismului sunt expirate, neavând, astfel, drept de circulație pe drumurile publice.

 La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,04 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un bărbat s-a ales cu dosar penal și a ajuns și în arest

Leave a Reply

Your email address will not be published.