blog-logo

Raed Arafat: La acest moment, decizia de deschidere a școlilor este 15 septembrie

Raed Arafat: La acest moment, decizia de deschidere a școlilor este 15 septembrie

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că în acest moment, decizia esta ca școlile să fie deschise pe 15 septembrie, dar a subliniat că aceasta ar putea fi revizuită în funcție de evoluția situației epidemiologice.

“La acest moment asta este decizia. Şi alte ţări au zis că în septembrie se reia şcoala. Dacă vedem că ceva se schimbă cu virusul, asta se analizează în preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia, decizia de 15 septembrie, cred că asta e data de deschidere a şcolilor oficială, atunci o să se deschidă şcoala. Acum e prea riscant în faza asta şi nu e doar părerea mea, e părerea tuturor”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

Șeful DSU a explicat că până în septembrie toate școlile vor trebui să fie pregătite, astfel încât copiii să aibă acces la apă și săpun, să li se facă educație sanitară, iar cei bolnavi să fie trimiși acasă sau la medic.

“Acces la apă şi săpun permanent pentru copii, educaţie sanitară în sensul igienei pentru toţi copiii. Orice copil bolnav nu intra în şcoală, orice copil bolnav care a intrat în şcoală este trimis acasă sau la medic, depinde de situaţii, febra trebuie să fie un motiv automat de a nu trimite copilul la şcoală în ziua respectivă. Poate trebuie gândit că şcolile cu număr foarte mare de copii pauzele lor să fie distanţate, să nu iasă toată lumea deodată la pauză, nu ştiu cum este sistemul, dar astea sunt lucruri de bun simţ de distanţare şi de control a răspândirii cum se zice”, a precizat Arafat.

Alte articole:   234 - numărul de voturi de care are nevoie Cioloș ca să aibă Guvern

El a mai spus că poate elevii ar trebui să poarte măşti de la o anumită vârstă

“Cred că cel puţin de la o anumită vârstă va trebui, dar de la o anumită vârstă s-ar putea să fie foarte greu să faci acest lucru. Poate pe ei poţi să îi obişnuieşti mai repede decât pe adulţi”, a explicat şeful DSU.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.