blog-logo

Piscinele pot fi locuri de răspândire a noului coronavirus? Răspunsul dat de Alexandru Rafila

Piscinele pot fi locuri de răspândire a noului coronavirus? Răspunsul dat de Alexandru Rafila

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a explicat dacă te poți infecta cu noul coronavirus, în piscină.

Profesorului Rafila a explicat la Digi24.ro, că înotul practicat în apă cu clor este sigur, în principiu, pentru că apa este dezinfectată, dar pe de altă parte, problema poate apărea atunci când în bazin se află un număr mare de persoane și nu se respectă distanța.

„Dacă sunt prea multe persoane în piscină și contactul este prea apropiat, există posibilitatea contaminării, pentru că, atunci când înoți, mai sunt secreții, mai și expectorezi câteodată, iar masca nu se poate folosi”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Totuși, nu este exclus să se inventeze un tip special de mască pentru înot, susține profesorul.

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Pe lângă înot, Alexandru Rafila a vorbit și despre sălile de sport care vor putea fi deschise în condiția să nu intre foarte mule persoane.

O să fie mai greu să aduci spectatorii, iar sporturile de echipă fără spectatori sunt un surogat care probabil nu va avea succes pe termen lung și probabil că trebuie găsită și aici o soluție. În general, evitarea aglomerației o să fie cheia de boltă și dacă discutăm de transporturi, și dacă discutăm de activități sportive. Implicit, cred că o să crească foarte mult costurile acestor tipuri de activități, inclusiv ale transportului aerian”, a avertizat profesorul Rafila.

Foto: arhiva/123rf.com

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.