blog-logo

Orban: ,,Se vor da amenzi persoanelor care nu poartă măști în spațiile închise, din 15 mai”

Orban: ,,Se vor da amenzi persoanelor care nu poartă măști în spațiile închise, din 15 mai”

Din 15 mai oamenii nu vor mai avea nevoie de declarații pe proprie răspundere și vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, potrivit președintelui, Klaus Iohannis. Ludovic Orban i-a atenționat pe români că vor fi amendați dacă nu vor respecta legea.

Măștile vor fi obligatorii în spațiile închise, când intrăm în magazin sau în autobuz. În spațiile deschise, pe stradă, rămâne la latitudinea fiecăruia ce va face. Un lucru important de ținut minute, se vor da amenzi pentru cei care nu respectă legea, cei care nu vor purta mască în spațiile închise”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

Alte articole:   Până sâmbătă în județul Braşov au fost administrate 362.212 de doze de vaccin

Pe de altă parte, ministrul Economiei a spus că ,,nu mai vreau ca românii să cumpere măşti cu 4, 5 sau 6 lei. Preţul va fi în jurul a 2 lei”.

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea Stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor. Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu, potrivit agerpres.ro.

Alte articole:   Până sâmbătă în județul Braşov au fost administrate 362.212 de doze de vaccin

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.