blog-logo

Care vor fi etapele și condițiile deschiderii restaurantelor?

Care vor fi etapele și condițiile deschiderii restaurantelor?

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România a transmis guvernului un document care conține mai multe măsuri pentru redeschiderea graduală a localurilor după 15 mai.

16 mai – Prima etapă a relaxării: terasele și unitățile take away

Potrivit proiectului transmis Executivului, citat de G4media, prima fază a relaxării ar trebui să înceapă de pe 16 mai doar pentru terasele și unitățile take away cu servire la interior. 

Terasele ar putea funcționa numai dacă pun la o masă maximum opt persoane și au o distanță de minimum doi metri între mese. De asemenea, un local va putea găzdui maximum 200 de persoane în același timp.

Angajații vor fi obligați să poarte măști și mănuși și li se va măsura temperatura la intrarea în tură. Toate locațiile vor fi dotate cu dozatoare de gel dezinfectant iar spațiile de lucru vor fi igienizate și dezinfectate conform unui program. Mai mult decât atât, fiecare meniu va conține instrucțiuni de protecție împotriva COVID 19.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19 este 3,39 în județul Brașov și 4,22 în municipiu.

În ceea ce privește unitățile take away cu servire la interior, în ele vor avea acces atâția clienți câte case de marcat sunt. Distanța între stațiile de preluare a comenzilor va fi de 1,5 m. Fiecare casă de marcat va fi dotată cu ecran de protecție din plexiglass. Regulile de distanțare socială vor fi afișate într-un loc vizibil la intrarea în unitate iar personalul va avea obligația să verifice și să se asigure că sunt respectate. Angajații vor fi obligați să poarte măști și mănuși și li se va măsura temperatura la intrarea în tură. Toate locațiile vor fi dotate cu dozatoare de gel dezinfectant iar spațiile de lucru vor fi igienizate și dezinfectate conform unui program. Fiecare meniu va conține instrucțiuni de protecție împotriva COVID 19.

Alte articole:   CFR Călători anunță promoții și suplimentarea numărului de trenuri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

1 iunie – A doua etapă a relaxării: redeschiderea parțială a restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a unităților cu autoservire (nu mai mult de 50% din capacitatea legală, conform avizului PSI)

A doua fază prevede ca după data de 1 iunie, terasele, restaurantele, barurile și autoservirile să poată funcționa după aceleași reguli: mesele vor avea o capacitate de maximum 8 persoane iar distanța dintre ele trebuie să fie de minimum 2 metri; angajații vor fi obligați să poarte măști și mănuși și să li se măsoare temperatura la intrarea în tură; toate locațiile vor fi dotate cu dozatoare de gel dezinfectant iar spațiile de lucru vor fi igienizate și dezinfectate conform unui program; fiecare meniu va conține instrucțiuni de protecție împotriva COVID 19.

15 iunie – A treia etapă a relaxării: deschiderea la capacitate maximă restaurante, cafenele, baruri, unități autoservire, terase și unități take away

Distanța socială, măsuri sanitare obligatorii angajați (mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură); dotarea locațiilor cu dozatoare de gel dezinfectant, igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru, instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu, sunt măsurile care ar putea fi impuse de la 15 iunie numai după analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de către Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU).

Alte articole:   Întâlnire regională a Pro România, la Brașov

În finalul proiectului se precizează că „ORICÂND”, în funcție de evoluția pandemiei COVID 19, toate unitățile comerciale enumerate mai sus ar putea fi închise, la fel ca în 15 martie.

Regulile au fost puse pe hârtie de către Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România după ce au fost discutate cu Razvan Pârjol – Ministru Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (M.E.E.M.A.) . Documentul urmează să ajungă pe masa Prim-ministrului României, Ludovic Orban.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate