blog-logo

Arafat: ,,În localitățile în care există focare de infectare cu coronavirus se vor adopta măsuri de relaxare în mod diferențiat față de restul țării”

Arafat: ,,În localitățile în care există focare de infectare cu coronavirus se vor adopta măsuri de relaxare în mod diferențiat față de restul țării”

Raed Arafat a declarat că în zonele unde sunt focare restricţiile nu vor fi relaxate, dacă la 15 mai încă sunt active, potrivit news.ro.

,,Focarele care există, dacă rămân focare pe perioada respectivă, se vor trata diferenţiat.   Trebuie să acceptăm ca, în momentul în care începi relaxarea, focarele existente să fie întârziate sau dacă apar focare, să fie izolate şi aplicate măsuri cu focarul respectiv. Dacă avem focare care ne atrag atenţia şi aici, iarăşi, pe baza analizelor epidemiologice aceste focare pot să aştepte mai mult decât restul. Dacă nu e rezolvată Suceava, nu poţi să relaxezi. Suceava să mai suporte un pic măsurile până se rezolvă problema acolo. Altfel relaxezi totul şi focarul respectivă să devină periculos pentru zona limitrofă lui şi lărgim focarul în loc să îl controlăm. Fie unele zone nu se relaxează de la început, fie că unele zone, după relaxare, dacă apare un focar, acolo să fie limitate pe parcurs”, a precizat Arafat.

Alte articole:   19 aprilie: 49 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

În cazul Brașovului, cu 489 de infectări până în prezent și 27 de morți, ce măsuri se vor lua după data de 15 mai?

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că cel mai probabil mall-urile nu vor fi printre primele deschise după data de 15 mai, scrie news.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate