blog-logo

Apel de la Compania Apa: Nu aruncați măștile și mănușile în canalizare!

Apel de la Compania Apa: Nu aruncați măștile și mănușile în canalizare!

În această perioadă, mulţi dintre noi am văzut măşti de protecţie sau mănuşi de unică folosinţă aruncate pe stradă. În cazul în care ele ajung în toaletă, devin deșeuri posibil purtătoare de virus, dar și elemente care înfundă conductele de canalizare, pompele de ape uzate şi blochează sistemele de filtrare din staţiile de epurare.

Aşa cum se vede în filmul realizat la Staţia de Epurare Hoghiz, operaţiunile de curăţare a pompelor de ape uzate sunt foarte dificile, deoarece acestea se află la o adâncime de aproximativ 6 metri.

Când se înfundă, pompele sunt demontate, aduse la suprafaţă şi curăţate manual. În acest fel, angajații Companiei Apa sunt expuși contaminării în timpul procesului de îndepărtare a reziduurilor.

Alte articole:   Limita maximă de viteză de pe autostrăzi și Drumurile Expres ar putea fi modificată. Ministerul Transporturilor a solicitat MAI creşterea limitei

Sunt dese situaţiile în care rotoarele sau motoarele acestor pompe sunt distruse iremediabil, iar înlocuirea acestora presupune costuri foarte mari.
Acestea sunt motivele pentru care măştile şi mănuşile trebuie aruncate doar la gunoi.

Prin purtarea acestor obiecte, noi ne protejăm împotriva contaminării, dar trebuie să facem același lucru și cu oamenii și cu mediul înconjurător!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.