blog-logo

Un reputat medic face praf măsurile Guvernului de izolare a vârstnicilor, care sunt discriminați

Un reputat medic face praf măsurile Guvernului de izolare a vârstnicilor, care sunt discriminați

Prof. dr. Vasile Astărăstoae a criticat restricţiile impuse persoanelor în vârstă de peste 65 de ani care sunt nevoie să stea în izolare şi să iasă din casă în anumite intervale de timp, de parcă virusul ia o pauză în intervalele în care vâstnicii ies din casă şi acţionează doar când aceştia se află în casă.

Profesorul Vasile Astărăstoae a criticat modalitatea găsită de către autorităţi pentru a proteja persoanele vârstnice în timpul epidemiei de coronavirus, forţându-le să stea în case şi să iasă doar în anumite intervale de timp.

„Se ia vârsta drept criteriu, dar dacă s-ar spune că persoanele care au următoarele comorbidităţi vor sta în izolare, nu ar fi discriminare. Dar aici este o discriminare pe vârstă, pe care din punct de vedere medical vreau să mi-o explice cineva ca să înţeleg. (…) Apoi nu înţeleg de ce izolarea socială este întreruptă de un anumit interval de timp: dacă el de la 7 la 11 circulă cu acea dezonorantă declaraţie pe propria răspundere, înseamnă că virusul care se uită spune ‚eu sunt conştiincios, nu mă leg de el’ dar dacă apare după ora 11 înseamnă că, dintr-o dată, virusul se repede şi-l infectează?

Este o problemă care, efectiv, nu are nicio raţiune, dar care, însă, pentru majoritatea bătrânilor va avea repercusiuni foarte grave: este foarte dificil să mergi acum să beneficiezi de asistenţă medicală, de un control, pentru că pe internet nu are niciun efect până când medicul şi pacientul nu se află faţă în faţă; apoi apare acest sentiment de stigmatizare, i se pune o etichetă, dacă eşti peste 65 de ani înseamnă că nu mai e nevoie de tine, că ai dat în mintea copiilor şi noi avem grijă de tine şi-ţi spunem ce să faci, cum să faci”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Polițiștii au dat, sâmbătă, 149 de sancțiuni în valoare totală de 26.150 de lei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate