blog-logo

Peste 14.300 de angajați din județul Brașov, trimiși în șomaj tehnic

Peste 14.300 de angajați din județul Brașov, trimiși în șomaj tehnic

Peste 2.200 de agenţi economici din judeţul Brașov au solicitat şomajul tehnic pentru peste 14 mii de angajaţi, în perioada pandemiei de coronavirus.

Din a doua jumătate a lunii martie, de când a fost instituită starea de urgenţă în România din cauza pandemiei de coronavirus, 14.382 de angajaţi brașoveni, din toate sectoarele, de la HoReCa până la industrie, au fost trimişi în şomaj tehnic.

Solicitările de subvenţionare de la stat a indemnizaţiei de şomaj tehnic au fost făcute de 2.206 de agenţi economici, către care deja s-au făcut o parte din plăţi, după cum a precizat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Liliana Dragomir.

„ Până în 15-16 aprilie au fost plătite indemnizaţii în valoare de 5 milioane de lei pentru 1.001 agenţi economici, care au 6.695 de persoane. Pentru alte 636 de firme se făcuseră verificările și se dăduse «bun de plată», iar pentru 579 a fost nevoie de clarificări cu ei privind documentele depuse, urmând ca până la sfârşitul lunii aprilie să se finalizeze plata către toţi cei care au solicitat”, a spus Liliana Dragomir.

În total, suma estimată pentru plata șomajului tehnic la Brașov este de 11 milioane de lei.

Alte articole:   Polițiștii au dat, sâmbătă, 149 de sancțiuni în valoare totală de 26.150 de lei

Sumele sunt aferente intervalului 16 – 31 martie, acoperit de starea de urgenţă şi pentru care se asigură plăţile de către stat în limita a 75% din salariul persoanei al cărei contract de muncă a fost suspendat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu pe economie.

Agenţii economici care doresc şomaj tehnic pentru angajaţi şi în luna aprilie trebuie să facă o solicitare începând din 1 mai.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate