blog-logo

Când și cum se vor desfășura examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

Când și cum se vor desfășura examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni că în acest an cursurile nu se vor mai relua în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, cu excepția celor din anii terminali, Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat datele la care vor avea loc Evaluarea Națională și Bacalaureatul și a precizat cum se va încheia anul școlar.

Elevii din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a sau XIII-a sunt singurii care revin fizic la cursuri, după 2 iunie, doar pentru două săptămâni, pentru a se pregăti înainte de examene.

În această perioadă se vor realiza numai activități de pregătire şi consiliere pentru examenele naţionale, iar activităţile vor fi ţinute însă pe grupe de maxim 10 – 15 elevi.

Alte articole:   Vârsta de pensionare nu va fi majorată, iar stagiul complet de cotizare nu va fi modificat

Ministrul Educaţiei, a precizat că data de început a Examenelor de Bacalareat este 22 iunie. Ca o noutate, BAC-ul din acest an va începe cu probele scrise, iar ulterior, va continua cu probele pentru competențe.

Examenul de Bacalaureat se va susține conform unui calendar care va fi publicat de Miniserul Educației.

De asemenea, Monica Anisie a spus că examenele pentru Evaluarea Națională vor fi susținute începând cu 15 iunie.

Nu se vor mai susține teze

În ceea ce privește încheierea mediilor, aceasta se va realiza cu minim două calificative. În semestrul al doilea al acestui an școlar nu vor fi susținute teze. În cazul în care un elev nu are două note, MEN va comunica modalitățile  în care situația acestuia poate fi încheiată.

“Nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar. Totodată, studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online. Fiecare instituție de învățământ superior, în baza autonomiei universitare, va stabili modalitatea și data susținerii acestor examene”, a spus Anisie.

Potrivit lui Anisie, materia neparcursă va fi recuperată anul viitor.

Alte articole:   Scrisoare deschisă primarului din Sânpetru
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.