blog-logo

Teste pentru toate pacientele și personalul medical de la Maternitatea Brașov

Teste pentru toate pacientele și personalul medical de la Maternitatea Brașov

Pentru siguranța personalului, dar și a pacientelor, în contextul pandemiei COVID-19, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” Brașov, a luat măsura efectuării unui screening PCR pentru toate pacientele și tot personalul său.


Până în prezent s-au efectuat aproximativ 1.000 de testări, începând cu data de 07.04.2020. Personalul este testat atât la intrarea în ture, cât și la ieșire, lucrând o săptămână cu 2 săptămâni pauză sau lucrând o săptămână urmată de o săptămână pauză.

Triajul epidemiologic se face cu rigurozitate și, ca măsură de prevenție, există un circuit separat pentru pacientele suspecte sau, după caz, cele confirmate COVID-19, astfel încât să nu se intersecteze cu celelalte paciente.

Alte articole:   Un medic propune celor care nu cred în existența COVID sau minimizează gravitatea infecției să-și asume și consecințele

Există, de asemenea, o așa-numită zonă galbenă, în care staționează pacientele în așteptarea rezultatului testării și o zonă verde destinată pacientelor cu rezultat negativ la testare.

„Personalul spitalului este dotat cu echipament de protecție corespunzator și toate pacientele au la dispoziție măști și mănuși, ca elemente suplimentare de protecție. După naștere, mamele stau în continuare alături de copii, cu excepția celor confirmate sau suspecte COVID-19”, a preiczat dr. Mircea Preda, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „I. Aurel Sbârcea” din Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.