blog-logo

„Cina pe întuneric… de acasă”. Provocare pentru cei care vor să „vadă” lumea în întuneric

„Cina pe întuneric… de acasă”. Provocare pentru cei care vor să „vadă” lumea în întuneric

O masă în beznă totală ne poate dezvălui o parte din dimensiunea provocărilor pe care persoanele nevăzătoare le trăiesc zi de zi. Astfel, brașovenii sunt invitați la un experiment unic și o provacare pentru cei curajoși.

Asociaţia „Bastonul Alb” continuă provocările evenimentului „Cină pe întuneric”, menit să conştientizeze dificultăţile cu care se confruntă persoanele nevăzătoare.

„Chiar dacă în această perioadă nu putem participa la evenimente, haideţi să aducem evenimentele la noi în case!

După ce sute de oameni au acceptat provocările noastre de a servi „cina pe întuneric”, organizate de 4 ani în Deane’s Irish Pub Braşov, a venit rândul şi unei altfel de „cine pe întuneric”.

De data aceasta, cina va avea loc chiar la tine acasă, dar într-un mod diferit.

În Deane’s, te întâmpinam noi, te ajutam să ajungi la masă, te serveam cu mâncare şi băutura; uşor, uşor, te ajutam să înţelegi, pentru câteva clipe, ce înseamnă să fii nevăzător. Cu toate că ţineai ochii deschişi, nu puteai distinge nimic. Asta este lumea noastră! Cu toate acestea, suntem mai activi decât îţi puteai imagina.

Ceea ce îţi propunem noi este mult mai confortabil, dar în acelaşi timp te antrenează într-un exerciţiu de imaginaţie.

Duminică, 26 aprilie 2020, ora 19:00, te provocăm să iei cina pe întuneric (legat la ochi cu o eşarfă) la tine acasă şi să împărtăşeşti cu noi ce ai trăit, ce îţi imaginai înainte, cum ai „văzut” lumea în întuneric şi ce este diferit după această experienţă.

Poţi alege să mănânci şi să bei absolut orice. Singura regulă este să stai la masă şi să te legi la ochi înainte să începi să mănânci.

Te rugăm să faci poze sau să te filmezi cu toate pregătirile şi cu desfăşurarea mesei în sine şi să le postezi aici, în pagina evenimentului, https://www.facebook.com/events/s/cina-pe-intuneric-remote/165797114717278/.

Dacă locuieşti cu persoane cărora le plac provocările, invită-le la această altfel de cină şi spune-ne ce a fost diferit.

Până când vom putea fi din nou împreună  în Deane’s, la o viitoare “Cină pe întuneric”, arată-ne că îţi pasă şi că în această perioadă ai folosit timpul pentru a învăţa să apreciezi ceea ce ai.

Credem că este momentul perfect de introspecţie şi de a înţelege că „orbi sunt doar cei ce nu vor să vadă”!.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ

Leave a Reply

Your email address will not be published.