blog-logo

Când va fi repornit programul IMM Invest

Când va fi repornit programul IMM Invest

Cel mai mare program pentru IMM-uri, prin care acestea pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, care trebuia să fie funcțional de vineri, nu este funcțional nici până astăzi.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi că platforma IMM Invest va fi operaţională în curând şi că, în urma problemelor apărute, este construită o aplicaţie care să fie 100% funcţională

”Au fost probleme la aplicaţia utilizată. În urma problemelor care au apărut se construieşte o aplicaţie care să fie bine certificată, care să fie 100% funcţională, că va fi vineri, că va fi luni, că va fi marţi, nu pot să vă spun acum. Acest lucru îl va anunţa ministrul Finanţelor când va fi 100% convins şi cu sprijinul partenerilor care colaborează la acest proiect că platforma va fi funcţională”, a spus Ludovic Orban, despre când va funcționa IMM Invest.

El spune că nu se merge pe principiul, primul venit, primul servit.

„Aici nu se merge pe principiul primul-venit, primul servit, cum a fost de exemplu la ajutorul de minimis. Aici este pur și simplu o înscriere în aplicație, Fondul de garantare analizează, procesează aplicația fiecărei firme, urmând ca ulteror băncile care sunt implicate în acest proiect să ia deciziile legate de acordarea credtelor pentru capital de lucru sau pentru investiții”, a susținut Orban.

El a spus că înscrierea firmelor mici și mijlocii la programul de creditare IMM Invest România se va relua cât de curând posibil, iar accesul va fi practic și facil.

”Nu trebuie să existe îngrijorare din partea mediului de afaceri, din partea firmelor mici şi mijlocii, toate firmele care se vor califica vor beneficia de facilităţile prevăzute. Noi am crescut plafonul de la 5 miliarde la 15 miliarde de lei, a existat interes din partea sistemului bancar, băncile au subscris pentru un capital mai mare de 20 de miliarde, deci există practic o determinare din partea băncilor de a se implica în finanţarea companiilor în cadrul IMM Invest. Ca atare, să aibă încredere că programul va fi funcţional şi va fi accesul practic cât mai facil posibil”, a mai spus premierul.

Site-ul www.imminvest.ro, gestionat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, s-a blocat la scurt timp după deschiderea oficială a programului.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.