blog-logo

Polițiștii protejează Protecția Consumatorului de propriile mașini

Polițiștii protejează Protecția Consumatorului de propriile mașini

Polițiștii brașoveni au anunțat că, la data de 14 aprilie 2020, în jurul orei 12.40, agenți din cadrul Serviciului Rutier Brașov, aflați în executarea atribuțiilor de serviciu în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza județului Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 45 ani, care conducea un autoturism pe DN10, pe raza localității Teliu.

„Cu ocazia controlului efectuat asupra documentelor conducătorului auto și a autovehiculului condus, dar și asupra stării tehnice a autoturismului, polițiștii au constatat faptul că, vehiculul prezintă mai multe elemente ale caroseriei corodate excesiv cu străpungeri. Constatarea efectuată a relevat o situație de pericol pentru persoanele transportate prin faptul că puteau interveni situații neprevăzute care ar fi condus la vătămarea acestora”, au precizat polițiștii.

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională cu avertisment a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002-Rep, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a retragerii certificatului de înmatriculare.

Fiind întrebat cu privire la existența unor mențiuni referitoare la cele consemnate în procesul-verbal de constatare a contravenției, conducătorul auto a precizat faptul că nu are obiecțiuni.

„Precizăm faptul că legea nu se aplică discreționar în funcție de calitatea deținătorului auto, a conducătorului auto sau a stării de urgență în care România se află, aceasta fiind aplicată tuturor persoanelor. În raport cu prevederile art. 16 din Constituția României «cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări», «nimeni nu este mai presus de lege»”, au concluzionat oamenii legii.

Alte articole:   Ministrul Educației: Numărul de elevi din clasele de liceu va fi redus
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate