blog-logo

Polițiști, pompieri, jandarmi și ambulanțieri din Făgăraș, testați pentru COVID-19

Polițiști, pompieri, jandarmi și ambulanțieri din Făgăraș, testați pentru COVID-19

Angajaţi ai Poliției, ai Detașamentului de Pompieri, Jandarmeriei și Ambulanței din Făgăraș au fost testaţi pentru COVID-19, iar altora urmează să le fie recoltate probe, ca măsură de prevenție, împotriva răspândirii noului coronavirus.

După ce a fost testat personalul medical de la Spitalul Municipal din Făgăraș, miercuri a început și testarea polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și ambulanțierilor din Făgăraș Victoria și Rupea, oameni care sunt în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus.

În primă fază a fost testat o parte din personalul de la SMURD, de la Poliție și Jandarmerie, iar toate rezultatele au fost negative.

„Am luat această decizie, de testare a celor din prima linie, pentru a nu aduce acest virus la Făgăraș, pentru că până în acest moment, din testele pe care l-am făcut, nu există niciun infectat în Țara Făgărașului. Practic, noi testăm toți pacienții care se prezintă la CPU, am testat toți medicii și personalul medical și auxiliar din spital, am izolat pacienții de la Centrul de Dializă împreună cu tot personalul medical la pensiuni și acum, am considerat că testarea celor din prima linie este foarte importantă, pentru că aceștia merg în centrele de carantină și de asemenea, unii au legătură cu spitalul: SMURD-ul, Ambulanța și Poliția, chiar și jandarmii. Și atunci, riscul de a aduce acest virus la spital este foarte mare. Am testat astăzi ( miercuri-n.r.)personal de la SMURD, de la Poliție și Jandarmerie, o parte. Niciun test până în acest moment nu a ieșit pozitiv, deci toți sunt negativi“, a declarat Mariana Câju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, pentru fagarasultau.ro.

De asemenea, Câju a precizat că zilele următoare vor fi testați și alți jandarmi, polițiștii din Poliția Națională, de la Poliția Locală, personalul de la Ambulanța Făgăraș, Victoria și pe cei de la Ambulanța Rupea, pentru că și de acolo ajung ambulanțe la Făgăraș.

Alte articole:   Primarul Allen Coliban a stabilit cu ce se ocupă cei doi viceprimari

Pe de altă parte, dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș, a precizat pentru aceeași sursă că, miercuri „au fost testați angajați ai Poliției, ai Jandarmeriei, Pompierilor, o  parte, iar mâine (joi-n.r.) vor ajunge angajații Ambulanțelor din Făgăraș și Victoria. Până acum, toate testele au ieșit negative. Sperăm că o să rămână la fel și în continuarene”.

La Făgăraș, în autoizolare sunt 136 de persoane și în carantină, 45. Nicio persoană din Făgăraș și Țara Făgărașului nu a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.