blog-logo

După starea de urgență, personalul care îngrijește pacienții cu COVID-19 ar putea fi angajat pe perioadă nedeterminată

După starea de urgență, personalul care îngrijește pacienții cu COVID-19 ar putea fi angajat pe perioadă nedeterminată

Senatul a adoptat în şedinţa plenului de, joi, OUG 40/2020 cu un amendament prin care cei angajaţi în perioada stării de urgenţă în sistemul sanitar şi care au asigurat asistenţa medicală a pacienţilor cu COVID-19 pot opta pentru un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, după încheierea stării de urgenţă, scrie agerpres.ro.

,,Prin derogare de la prevederile legale în vigoare, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea ministerului, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pot fi ocupate de către personal contractual fără organizarea concursului, în mod direct, prin numirea de către ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale pentru funcţia temporară. Raporturile juridice încheiate încetează de drept la 45 de zile de la încetarea situaţiei de urgenţă”, se arată în ordonanţă.

Alte articole:   Marian Rasaliu: „Fermierii români au nevoie de toată susținerea, iar cetățenii trebuie să găsească în magazine cât mai multe produse românești și nu din import!”

,,În cazul personalului medical, angajat în perioada stării de urgenţă în unităţile sanitare pe secţiile desemnate să asigure asistenţa medicală a pacienţilor cu COVID-19, la încetarea contractului individual de muncă încheiat pe perioadă determinată, unitatea medicală va încheia contracte de muncă pe durată nedeterminată. Contractul individual de muncă este încheiat înainte de împlinirea termenului de 45 de zile, la exprimarea acordului din partea angajatului în cauză”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate