blog-logo

Lupii au atacat un saivan de oi din Săsciori, iar ursul a dat iama în stupi, la Copăcel

Lupii au atacat un saivan de oi din Săsciori, iar ursul a dat iama în stupi, la Copăcel

Odată cu venirea primăverii, animalele sălbatice au început să iasă din codru în cautarea hranei și au dat iama în gospodăriile și stânele locuitorilor din Ţara Făgăraşului.

Mai multe oi au fost găsite moarte într-un saivan din satul Săsciori, după un atac al animalelor sălbatice.

Oile au fost atacate cel mai probabil de lupi, după cum spune șeful AVPS Făgăraș, Sorin Șuler.

Atacul a avut loc tot în noaptea de sâmbătă spre duminică la un saivan de oi, aflat pe un câmp între Săsciori și Recea, unde lupii au omorât mai multe oi.

„Au mai fost probleme între Săsciori și Recea. Lupii au omorât  10 oi. Am trimis paznicul acolo și după cum am văzut semnele pe cadavre, au fost lupi. Noi știm, din evaluarea pe care o facem, că sunt trei lupi  care umblă prin acea zonă, coboară de la munte. Acestea sunt primele probleme pe care le-am avut: cea de la Copăcel și cea de la Săsciori“, a declarat pentru fagarasultau.ro, șeful AVPS Făgăraș, Sorin Șuler.

Ursul a distrus doi stupi

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, un urs, abia ieșit din hibernare, a dat iama în stupii unei familii din Copăcel.

A fost primul atac din această primăvară, la un localnic căruia și anul trecut, ursul i-a distrus de două ori stupii cu albine, potrivit aceleași surse.

„Și anul trecut a fost ursul la această gospodărie, tot pe vremea aceasta, când încep ei să migreze de la munte. Coboară de la munte și în trecere spre zona de deal, se mai opresc și fac ravagii, pentru că culturile nu s-au format: nu e grâu, nu e ovăz și atacă  unde găsesc hrană.“, a mai spus Sorin Șuler.

Animalul a distrus de această dată doi stupi.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.