blog-logo

Noi categorii de angajați care port primi șomaj tehnic

Noi categorii de angajați care port primi șomaj tehnic

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis recent lista actualizată cu noile categorii de angajaţi români care vor primi şomaj tehnic în această perioadă de pandemie coronavirus.

Lista beneficiarilor de şomaj tehnic a fost completată cu noi categorii afectate de criza de coronavirus, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri la finalul şedinţei de guvern.

Au fost făcute, prin ordonanţă de urgenţă, câteva completări la Ordonanţa 30, ca urmare a sesizărilor primite din partea unor categorii sociale şi profesionale. Astfel, au fost incluse în categoria persoanelor care pot beneficia de indemnizaţia de şomaj tehnic cei care desfăşoară şi au activităţi în relaţia cu organizaţiile cooperatiste meşteşugăreşti. De asemenea, cei care desfăşoară şi au relaţii contractuale cu structurile sportive şi avocaţii, cei care au realizat în ultima lună un venit de până la un salariu mediu brut pe economie şi care nu depăşeşte nivelul acesta pe anul 2019, respectiv cei care în această perioadă au o restrângere a activităţii la nivelul amintit pot beneficia de această indemnizaţie de şomaj tehnic”, a precizat Dancă.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

El a menţionat că în acest act normativ au fost adăugate noi prevederi conform cărora indemnizaţiile sunt exceptate de la executare silită prin poprire, pe perioada stării de urgenţă şi 60 de zile după încetarea stării de urgenţă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate