Spitalul Sf. Constantin își testează personalul și pacienții cu un nou aparat pentru SARS-CoV-2

Spitalul Sf. Constantin își testează personalul și pacienții cu un nou aparat pentru SARS-CoV-2

Spitalul Sf. Constantin din Brașov s-a dotat cu un aparat de tip RT-PCR pentru laboratar de diagnostic SARS-CoV-2. Începând din această săptămână, spitalul are un nou laborator de biologie moleculară în cadrul căruia se lucrează teste RT PCR SARS-COV-2.

Reprezentanții spitalului au anunțat printr-o postare pe Facebook că au pus în funcțiune un laborator de testare pentru noul coronavirus, iar personalul și pacienţii sunt testați înainte de internare.

„Întrucât înțelegem importanța asigurării continuității serviciilor medicale, faptul că anumite probleme de sănătate nu pot și nu trebuie să fie amânate, alături de procedurile deja implementate încă de la debutul pandemiei, pentru a asigura desfășurarea activității medicale în condiții de maximă siguranță, am început testarea pentru Covid-19 a personalului precum și a pacienților înainte de internare”, explică reprezentanții spitalului.

Spitalul Sf. Constantin este un spital non-covid și va prelua în continuare pacienții cu urgențe chirurgicale non-covid.

Alte articole:   Încă două persoane infectate cu coronavirus la Primăria Sânpetru. Viceprimarul, una dintre ele

În vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus și pentru a asigura un act medical cât se poate de sigur pentru pacienți și pentru personal, Spitalul Sf. Constantin implementează cu rigurozitate următoarele măsuri:

  • Accesul în spital al vizitatorilor, al aparținătorilor și al altor persoane cu excepția pacienților și personalului este restricționat
  • Se efectuează triajul epidemiologic la intrarea în spital și se aplică măsurile de protecție
  • Se efectuează, la intervale de timp bine stabilite, igienizarea și dezinfecția tuturor spațiilor și suprafețelor
  • Personalul respectă cu strictețe toate măsurile de igienă și protecție impuse (igiena mâinilor, a spațiilor și suprafețelor, purtarea echipamentului de protecție)
  • Spitalul are spații special amenajate pentru fiecare secție/ departament în cazul în care este necesară izolarea unui caz
  • În cazul unui caz confirmat, se urmează procedura stabilită de autorități.
Alte articole:   Majorarea alocațiilor în etape, respinsă de Senat

Misiunea, viziunea și valorile asumate de Spitalul Sf. Constantin acum 9 ani, la debutul activității, plasează în prim plan siguranța actului medical.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate