blog-logo

Sondaj IRES: În cine au încredere românii în vremea pandemiei

Sondaj IRES: În cine au încredere românii în vremea pandemiei

Raed Arafat se bucură de cea mai mare încredere, în timp ce Guvernul se bucură de cea mai puțină apreciere în contextul pandemiei de Covid-19, arată un sondaj IRES.

Sondajul realizat în 7-8 aprilie, arată că Raed Arafat este persoana publică în care românii au cea mai mare încredere.

Conform sondajului, 78% este procentul de încredere în Raed Arafat. Doar 21% dintre respondenți spun că au încredere foarte puțină, puțină sau deloc.

Şeful DSU este urmat de preşedintele Klaus Iohannis, însă la o distanţă foarte mare, respectiv 39% încredere.

Urmează, apoi Nelu Tătaru, care a obținut un procent 37%, iar la coada clasamentului sunt Marcel Vela, ministrul de Interne (26%), şi premierul Ludovic Orban (24%).

Alte articole:   AVPS Făgăraș a publicat rezultatele probelor de apă, prelevate din râul Olt, după ce mii de pești au murit

Încrederea în instituțiile statului

Când vine vorba de instituțiile statului, potrivit IRES, Armata este instituţia cea mai bine cotată în topul încrederii: 84% dintre români au foarte multă sau multă încredere în MApN.

Armata este urmată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (75%) și Comitetul Național pentru Situații de Urgență (66%).

În Jandarmerie au încredere 65% dintre participanți, în timp ce Biserica și Poliția Română se află la egalitatea, cu un grad de încredere de 61%.

Românii au cea mai mica încredere în Guvern (25%), cu precizarea că încrederea în Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne depășește 50%.

Pe de altă parte, 6 din 10 români cred că Guvernul a ascuns informații cu privire la epidemie, în timp ce unul din doi consideră că Executivul condus de Orban a reacționat rapid.

Alte articole:   Amenzi uriașe pentru cei care folosesc voucherele sociale în mod necorespunzător   

În privinţa stării de urgenţă, românii aprobă măsură, inclusiv extinderea perioadei. Opt din 10 români cred că extinderea stării de urgenţă este o măsură foarte bună sau bună (38% foarte bună, 45% bună).

Sondajul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a fost realizat telefonic pe un eșantion de 1.055 de persoane.

Foto: mediafax.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.