blog-logo

Șofer reținut de polițiști după ce a fost prins de două ori băut la volan

Șofer reținut de polițiști după ce a fost prins de două ori băut la volan

La data de 11 aprilie 2020, în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 47 ani, care conducea un autovehicul pe str. Fundătura Hărmanului din mun. Brașov, jud. Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,91 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La data de 12 aprilie 2020, polițiștii l-au depistat, din nou, în trafic pe bărbatul de 47 ani, care conducea același autovehicul pe str. Fundătura Hărmanului din mun. Brașov, jud. Brașov, autovehicul ce avea plăcuțele cu numărul de înmatriculare retrase, neavând, astfel, dreptul de a fi condus pe drumurile publice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,65 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatului i-a fost suspendat permisul de conducere la data de 11 aprilie 2020 pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, subcomisar Alina Ivan.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Jurnal de artizan - Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate