blog-logo

Petiție online ca românii să își poată lucră grădinile în perioada situației de urgență

Petiție online ca românii să își poată lucră grădinile în perioada situației de urgență

Fostul europarlamentar Răzvan Popa (PSD) la lansat o petiție online prin care dorește să strângă semnături astfel încât românii să poată să își lucreze grădinile fără a risca sancțiunile prevăzute de ordonanțele militare.

Guvernul a precizat faptul că, potrivit ordonanțelor militare, românii care au in proprietate teren sau grădini nu le pot îngriji sau lucra dacă nu sunt declarați producători agricoli.

Sancțiunile se acordă chiar dacă legumele sau fructele sunt destinate consumului propriu.

„Prin această petiție solicităm autorităților competente să acorde cetățenilor români dreptul de a se deplasa de la domiciliu la locația unde dețin terenuri/grădini ce necesită a fi îngrijite fără a se aplica sancțiunile prevăzute în ordonanțele militare. Considerăm absurd ca Guvernul să permită și să negocieze exportul de forță de muncă în țările UE, dar cetățenii români care au terenuri pe care cultivă produse agricole destinate consumului propriu să fie sancționați cu amendă”, scrie Răzvan Popa.

Alte articole:   FOTO Persoană rănită după ce un stâlp a căzut peste mașina sa

Petiția online poate fi semnată AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Ne spuneti va rog care este ordonanta si aliniatul unde se cere sa fii producator agricol declarat, pentru a te deplasa in scopul activitatilor agricole?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate