blog-logo

Dinescu, haz de necaz: Trebuia plantat în curțile bisericilor sparanghel, iar de Înviere să-l culegem…

Dinescu, haz de necaz: Trebuia plantat în curțile bisericilor sparanghel, iar de Înviere să-l culegem…

Ca dizident binecunoscut al regimului Ceaușescu, poetul spune că nici în întunericul acelor ani nu era nevoie de o declarație pe propria răspundere ca să poți ieși pe stradă.

Ca mulți dintre români, și Mircea Dinescu se simte apăsat de restricțiile impuse de starea de urgență. Spumos ca întodeauna, poetul a înfierat soluțiile guvernului pe care le combate cu… sparanghel.

 ”Au închis tot ce era mai frumos”

”Nu completam nicio declarație și puteam să ies de mai multe ori pe zi. Acum, când avem 30 de ani de capitalism, parodie de capitalism, zic eu, e mai rău. Tot ce e mai frumos în țara asta a fost închis. Parcurile, bibliotecile, barurile etc. În schimb, ce sunt deschise? Spitalele și aeroporturile pentru cules sparanghel”, a izbucnit Mircea Dinescu.

Lumânarea-sparanghel

”Eu vă dau o idee! Trebuie plantat repede în curțile tuturor bisericilor din România sparanghel, iar de Înviere putem veni să-l culegem. Că avem dreptul. Se poate culege spAranghel. S-a dat dreptul de a culege sparanghel în Germania, putem să culegem și în România. Și așa, sparanghelul seamănă cu o lumânărică, așa”, a spus Mircea Dinescu într-o intervenție televizată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.