blog-logo

Răspunsul Poliției Române la întrebarea: „Pot merge să-mi cumpăr miel de Paște?”

Răspunsul Poliției Române la întrebarea: „Pot merge să-mi cumpăr miel de Paște?”

A mai rămas o săptămână până la Paștele ortodox, iar mulți oameni se întreabă cum își vor putea cumpăra mielul pentru masa de sărbători.

Poliția Română a făcut câteva precizări legate de libertatea de mișcare a populației în contextul apropierii sărbătorilor pascale.

 Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

„Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor).

De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură”, transmite Poliția Română pe pagina de Facebook.

Cum în acest an comercianții de miei nu mai au voie în apropierea orașelor, ei pot totuși să ducă mielul la domiciliul clienților.

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

„Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, mai transmite Poliția Română, pe pagina oficială de Facebook.

De asemenea, Poliţia Română reaminteşte că în acest an nu mai vin comercianţii cu turmele de miei în apropierea oraşului, „Aşa că asigură-te că îţi procuri produse numai din locurile autorizate„, afirmă sursa citată.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate