Protejați personalul medical din Brașov! NU mai internați pacienți netestați! Ce prăpăd este la Spitalul Județean

Protejați personalul medical din Brașov! NU mai internați pacienți netestați! Ce prăpăd este la Spitalul Județean

Primul pacient care a decedat în Brașov a creat probleme de personal foarte mari la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență. Printr-un comunicat de presă, instituția s-a rățoit la presă că pune presiune pe medici. Fals! Presa pune presiune pe factorii de decizie, pentru a nu mai pierde personal medical apt combatant în lupta cu coronavirusul.

Grija conducerii Spitalului Judetean a fost să arunce vina pe mort: el a venit infectat în spital. Nu mai insistăm asupra aspectelor în care aparținătorii au cerut efectuarea testului când a început să aiba simptome, au fost refuzați, iar după câteva zile e mutat la secția de ATI, unde i se face testul și e confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Acest aspect, poate, îl vor elucida instituțiile competente.

Problema este că, după un singur caz, zeci de medici, asistente, infirmiere și brancardieri care au intrat în contact cu acest pacient au fost trimiși acasă, în izolare.

Direcția de Sănătate Publică spune jumătăți de adevăr

Având in vedere decesul, în data de 8.04.2020, al unui pacient în vârstă de 81 ani confirmat pozitiv COVID 19, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, în Secția ATI, Direcția de Sănătate Publică a Județului Brașov desfășoară ancheta epidemiologică în acest caz.
Au fost dispuse următoarele măsuri:
• Închiderea completă a secțiilor Chirurgie II și Chirurgie III și efectuarea dezinfecției terminale;
• Testarea pacienților și a întregului personal;
• Izolarea personalului celor două secții la domiciliu timp de 14 zile;
• Redistribuirea pacienților, în funcție de patologie și rezultatul testării pentru SARS-CoV-2, la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, la Spitalul General CF Brașov și la Spitalul Județean de Urgență Sf. Gheorghe.
Urgențele medico-chirurgicale vor fi asigurate de Secția Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Menționăm că ancheta epidemiologică este în curs.

Aceasta este comunicatul de presă al DSP Brașov, de astăzi, dar nu ni se spune câte persoane din rândul personalului medical au fost depistate pozitiv pentru că de ieri au fost luate probele. Apoi, opinia publică nu este informată nici asupra personalului medical blocat în izolare, câți medici, câte asistente, infirmiere, brancarderieri…

Alte articole:   Un accident cu victimă a avut loc pe DN1

Newsbv.ro a întrebat public următoarele chestiuni:

Întrebări publice:

  • Cati medici, asistenti, infirmieri au fost izolați/carantinați;
  • Sectia de chirurgie, ATI, blocul operator de la judetean sunt carantinate etc.???
  • Cati pacienti au fost spitalizati pe sectia de chirurgie unde a fost internat batranul care a decedat, in această perioada?
  • Ce masuri s-au luat pentru acesti pacienti? Au fost informati ei si apartinatorii lor?
  • A murit vreun alt pacient in aceasta perioada, cat a fost batranul internat, dar care nu a fost testat????

Oare în contextul dat, în care toți spun că vârful epidemiei nu a fost atins, ne putem permite luxul să „pierdem” personal medical? Are Spitalul Județean Brașov, cu adevărat, resurse să acopere aceste găuri?

Alte articole:   Scafandrii ISU Brașov, intervenție în cazul unei ambarcațiuni eșuate la Eforie

Acesta este prăpădul făcut de intrarea unui singur pacient netestat în „zona verde” a Spitalului Județean Brașov și confirmat ulterior ca fiind infectat:

Au fost trimiși acasă, în izolare, 15 medici, 27 de asistente, 15 infirmiere și 3 brancardieri. În total, 60 de persoane!!!

La întrebările de ieri, deși nu am primit răspuns, ne-am făcut datoria să răspundem noi. Acum, venim cu alte întrebări, la fel de presante, pentru că ne dorim cu toții securitatea personalului medical. Se pare că opinia publică mai mult decât unele autorități:

  • -Când începe testarea tuturor pacienților care se prezintă la Spitalul Judetean?
  • Când se va decide ca internarea paciențilșor să se facă doar după primirea rezultatului acestora la teste?
  • -Cât de protejați erau medicii care au intrat în contact cu primul pacient din Brașov care a decedat la Spitalul Județean? Pentru că în urmă cu vreo 10 zile, după contactul dintre un pacient pozitiv și personalul medical de la Stejăriș, DSP a susținut că nu este necesară izolarea acestuia din urmă, că „era protejat”. Cei de la Spitalul Județean erau mai puțin protejați?
  • -Din informațiile pe care le deținem, neoficiale, se pare că un al treilea pacient din Brașov ar fi decedat astăzi, infectat cu coronavirus, tot la județean, la aceeași secție de chirurgie… La DSP ni s-a spus că nu pot furniza astfel de informații. Sunt corecte aceste informații?? Și dacă da, câte alte zeci de cadre medicale au fost trimise la izolare?
Alte articole:   VIDEO Prinţul Charles: Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar explica de ce o parte din mine se simte acasă în România

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate