blog-logo

Inițiativă newsbv.ro: înlocuirea declarației pe proprie răspundere cu un tabel. Care sunt avantajele?

Inițiativă newsbv.ro: înlocuirea declarației pe proprie răspundere cu un tabel. Care sunt avantajele?

Newsbv.ro propune autorităților centrale modificare formularului referitor la declarația pe proprie răspundere în momentul în care o persoană pleacă de la domiciliu pentru a-și rezolva problemele urgente.

Un avantaj imediat este acela că se rezolvă problema ca fiecare român să se fi aprovizionat cu un top de hârtie înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus și instaurarea situației de urgență. Nu suntem populiști și nici nu ne folosește la nimic, nu candidăm pe nicăieri, dar, da, salvăm pădurea pe de o parte cu un astfel de demers.

Avantajul tabelului în locul clasicei declarații

Inițiativa noastră este înlocuirea declarației cu un tabel. Partea superioară a tabelului trebuie să conține datele de identificare: nume, prenume, domiciliul, data nașterii etc., ce consideră autoritățile necesar, inclusiv semnătura.

Alte articole:   Despre dragostea pentru meșteșuguri și lucru manual cu Carmen Cojanu

Rubricile tabelului trebuie să conțină data, intervalul orar în care se face deplasarea de la domiciliu a persoanei si un traseu destul de amanuntit, cu precizarea locurilor de stationare (magazinele, ghiseele, pietele agroalimentare, cabinet medical etc.).

Acest tabel poate fi folosit pentru mai multe zile, iar cel mai mare avantaj îl constituite faptul că, în cazul în care o persoană este depistată pozitiv la infecția cu coronavirus, atunci practic există o „anchetă epidemiologică” aproape gata făcută.

Declarațiile pe propria răspundere zilnice oamenii nu le păstrează, iar persoanele în vârstă, fără să jignim pe cineva, poate nu rememorează toate locurile pe unde a fost și cu cine a intrat în contact.

Alte articole:   Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

O astfel de măsură, pe de altă parte, scade presiune și pe personalul care trebuie să efectueze aceste anchete epidemiologice, care se înzecesc de la o zi la alta, pe măsură ce a crescut capacitatea de testare a românilor și sunt depistatate tot mai multe persoane infectate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.