blog-logo

Asociație a rromilor, către primarul din Teliu: ar trebui să-i dea de gândit și de muncă problemele comunității

Asociație a rromilor, către primarul din Teliu: ar trebui să-i dea de gândit și de muncă problemele comunității

In urma declarațiilor domnului primar Dorin Blendică, din data de 6 aprilie 2020, referitoare la situația comunității de romi din comuna Teliu și în urma consultărilor cu membrii Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte :

Comunitatea de romi din comuna Teliu se află într-o situație dificilă din punct de vedere al asigurării traiului zilnic, probleme amplificate în urma declarării stării de urgență în contextul pandemiei de COVID 19. Această comunitate nu se distinge de sutele de astfel de localități, de pe întreg teritoriul României, fapt care ar trebui să-i dea de gândit și de muncă domnului primar al comunei Teliu.

Alte articole:   Lipsa personalului medical în şcoli face aproape imposibilă testarea elevilor

Persoanele de etnie romă care au fost prezente la primărie în data de 6 aprilie 2020, sunt persoane care au revenit în țară în urmă cu ceva vreme și care, își terminaseră zilele de izolare la domiciliu, la data menționată anterior.

Este de datoria domnului primar și a reprezentanților poliției din comună să vegheze la respectarea decretelor emise în această perioadă, de către toată populația comunei. Atunci când unele persoane nu respectă restricțile impuse de lege, domnul primar are datoria de a anunța organele abilitate în vederea luării măsurilor legale și nicidecum să se lamenteze în spațiul public cu declarații neadevărate.

Din datele asociației noastre, a reieșit faptul că doar 6 persoane au fost prezente în data de 6 aprilie la sediul primăriei Teliu, spunându-și doleanțele în modul în care au considerat că este necesar. Toate pesoanele ieșiseră din izolarea la domiciliu și aveau dreptul constitutional de a-și manifesta public cerințele.

Alte articole:   Codul Muncii, modificat în Parlament. Sunt vizate adeverințele de vechime

Atragem atenția public domnului primar Dorin Blendică, că astfel de declarații pot destabiliza o comunitate, cu precădere în această perioadă nefastă, și nu pot fi, sub nicio formă, modul de a comunica al unui edil ales de întreaga populație a comunei.

Coordonator activitati Asociatia Partida Romilor Pro – Europa Brașov – Androne Ionuț.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate