Ruletă rusească cu COVID la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Ruletă rusească cu COVID la Spitalul Clinic Județean de Urgență

Lipsurile din sistemul sanitar și cenzura impusă în a nu oferi informații clare și complete opiniei publice încep să iasă la suprafață. Aceste chestiuni sunt relevate chiar de către reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență, într-un comunicat de presă neasumat de NIMENI din conducerea unității medicale. Asta după ce Poliția a anunțat că a demarat o anchetă…

Vă lăsăm să parcurgeți, mai întâi, punctul de vedere al spitalului:

În mod cert, nu sunt de blamat medicii, asistentele medicale sau infirmierele pentru această situație. Poate managerii din spitale și alți șefi de instituții publice, din întrega țară, pentru că epidemia în România a ajuns destul de târziu la noi, și ar fi trebuit să avem puse la punct dotarile cu aparate PCR de testare, kit-uri de testare, ventilatoare mecanice, măști de protecție, viziere, combinezoane, dezinfectanți etc. Că de aceea sunt manageri și știau ce tăvălug vine peste noi, credem și sperăm noi, cei care nu suntem specialiști, că știau….

Alte articole:   Actorul Mitică Popescu, în vizită la Muzeul „Casa Mureşenilor”

Deci, la Spitalul Județean Brașov, internările în secțiile non-covid se fac pe bază de simptomatologie, nu de testare. Practic, atât personalul medical, cât și pacienții, fac parte dintr-o imensă ruletă rusească cu „gloanțe” covid.

Ai noroc și te internezi într-o zonă unde nu apare virusul și apuci să te și externezi, tu și toți cei care ți-au fost alături pe perioada spitalizării răsuflă ușurați. Până la următorul pacient. Faptul că pacienții se vor înmulți, conform estimărilor făcute de specialiști la nivel național, se știe, dar dacă se rup baricadele din prima linie, și avem tot mai mulți medici, asistente medicali și infirmiere infectați, atunci problema este mult mai gravă….

Revenind la bătrânul internat asimptomatic, în spital și decedat. Spun cei de la spital ca a fost internat în data de 30 martie, operat în 3 aprilie, (în 4 aprilie se simte rău, nu poate să respire, susțin aparținătorii, care cer efectuarea unui test pentru identificarea coronavirsului, sunt refuzați, că nu are simptome), pe 7 aprilie este dus la ATI, unde se face testul, iar în data de 8 survine decesul.

Alte articole:   Românii vor avea buletine noi cu CIP. Care este utilitatea cardului de identitate electronic

Și mai spun tot cei de la Spitalul Judetean că primele simptome apar după 5-7 zile de la infectare. Vă lăsăm pe Dvs. să faceți socotelile, dar cei de la Județean (oare cine, mai exact????) se antepronunță anchetei epidemiologice și stabilesc că pacientul a venit infectat de acasă…

Din păcate, personalul medical a fost izolat acasă, personal pe care nimeni nu l-a acuzat de nimic, mai ales se aruncă în linia I fără „arme și muniție” corespunzătoare. Dar retorica celor de la spital este să nu acuzăm medicii și personalul. NU! Nu-i acuzăm de nimic, dar cerem să fie protejați, să nu mai intre în contact cu pacienți netestați internați în spitale, după un triaj făcut așa cum este făcut, în condițiile date.

Alte articole:   ANM: Caniculă, dar și furtuni în următoarele zile

De asemenea, mai aflăm că se reorganizează secțiile spitalului, dar rămân fără răspuns întrebările:

  • Cati medici, asistenti, infirmieri au fost izolați/carantinați:
  • Sectia de chirurgie, ATI, blocul operator de la judetean sunt carantinate etc.??? Poate și radiologie, poate și alte zone…
  • Cati pacienti au fost internati pe sectia de chirurgie unde a fost internat batranul care a decedat, in această perioada?
  • Ce masuri s-au luat pentru acesti pacienti? Au fost informati ei si apartinatorii lor?
  • A murit vreun alt pacient in aceasta perioada, la Spitalul Județean Brașov, cand a fost batranul internat, dar care nu a fost testat????
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate