blog-logo

Profesoară din Făgăraș, printre cei 10 câștigători ai concursului Digitaliada

Profesoară din Făgăraș, printre cei 10 câștigători ai concursului Digitaliada

Concursului de resurse educaționale deschise #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. La categoria Conținut Video, premiul pentru învățământ primar i-a revenit Georgetei Mioara Banu, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” Făgăraș, județul Brașov, pentru materialul video Jocul de rol.

Premiul este o cameră video cu accesorii, în valoare de aprox. 1.000 euro. “Consider că învățământul actual nu mai poate funcționa fără integrarea educației digitale în procesul de predare-învățare-evaluare. Elevul de astăzi este total diferit de cel de ieri; este un elev nativ digital, iar noi, dascălii, avem obligația morală de a ne adapta în permanență la nou, răspunzând astfel cerințelor și nevoilor elevilor noștri”, a declarat Georgeta Banu.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă, pe perioada suspendării cursurilor școlare.

Am parcurs câteva zeci de aplicații la Digitaliada și am simțit ca m-am întors la școală. Este extraordinar cum profesorii reușesc să construiască altfel de materiale educaționale pentru elevii lor. Este, în acelasi timp, și o muncă a lor de învățare a unor tehnologii noi de animație, învățare online sau instrumente vizuale. Digitaliada îmi redă speranța în sistemul de educație din România.” a declarat Ciprian Stănescu, co-founder Social Innovation Solutions.

Ca element de noutate, participanții au înscris materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, iar o comisie de elevi a evaluat materialele create de adulți și a acordat un Premiu de Popularitate. Din acest an, elevii cu vârsta peste 14 ani s-au înscris într-o categorie dedicată exclusiv lor. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, în valoare totală de 8.000 euro, pentru a continua munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital. „Materialele educaționale s-au dovedit cu atât mai mult utile pe perioada suspendării cursurilor școlare. Resursele sunt permanent gratuite și pot fi accesate pe perioada suspendării cursurilor fără niciun cost de trafic de către clienții Orange, pe www.digitaliada.ro .” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate