blog-logo

Guvernul, pregătit să interzică exportul de cereale și chiar să declanșeze rechiziții de pe piață

Guvernul, pregătit să interzică exportul de cereale și chiar să declanșeze rechiziții de pe piață

Guvernul este pregătit să interzică exportul de cereale și să facă rechiziții de pe piață, în vederea asigurării necesarului de consum de pe piața internă, a declarat, joi, premierul Orban, subliniind că în martie a fost un adevărat al exporturilor în domeniu.

”Primesc un semnal de alarmă privitor la ceea ce se întâmplă pe piața cerealelor și aici nu ne putem permite să acceptăm ca, din lăcomie, unii proprietar de cantități de cereale să trimită la export să ne lase fără grâu. (…) Datele preliminare pe care le-am primit în luna martie arată un adevărat dezmăț în materie”, a arătat Orban. 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat că în luna martie au fost exportate 700.000 de tone.

”Procedura de eliberare a avizului fitosanitar era una pe genunchi, în două-patru de ore. Am refăcut toate procedura prin ordin de ministru și am făcut, bineînțeles, și apel la traderi și la marii fermieri să înceteze cu această activitate”, a spus ministrul.

Prim-ministrul a arătat că, dacă este necesar, Guvernul va dispune interzicerea exporturilor și rechiziționarea de cereale. ”Dacă va fi necesar, eu sunt hotărât inclusiv să interzicem și, dacă va fi necesar, să facem rechiziții”, a arătat Ludovic Orban. Ministrul Agriculturii a arătat că are pregătite textele ”și pentru suspendare, și pentru rechiziție”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Adrian Veștea: Încă 3 proiecte PNRR aprobate pentru judeţul Braşov

Leave a Reply

Your email address will not be published.