blog-logo

Ajutor pentru părinții trimiși în șomaj. Stimulentul de inserţie se acordă încă 90 de zile

Ajutor pentru părinții trimiși în șomaj. Stimulentul de inserţie se acordă încă 90 de zile

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat un ajutor pentru părinții trimiși în șomaj. Oficialul a anunțat că părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie, cărora li s-a suspendat/încetat contractul de muncă, primesc, neîntrerupt, stimulentul pe o perioadă de 3 luni.

Stimulentul de inserţie pentru contractele de muncă suspendate sau încetate pe perioada de stării de urgenţă se acordă, neîntrerupt, pentru o perioadă de 90 de zile, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pe Facebook.

„Părinţii aflaţi în plata stimulentului de inserţie cărora li s-a încetat/suspendat contractul de muncă pe perioada stării de urgenţă primesc neîntrerupt stimulentul pentru o perioadă de 90 de zile”, se menţionează în mesajul postat de Violeta Alexandru, conform Agerpres.ro.

Ministrul Muncii a precizat că a reacţionat în urma sesizărilor primite de la părinţii reveniţi la muncă şi care au fost afectaţi de suspendarea contractelor de muncă.

„Îmi pasă de părinţii care şi-au dorit să revină la muncă înţelegând că aşa putem ieşi din această criză. Din păcate, mulţi dintre cei care beneficiau de plata stimulentului sunt în situaţia încetării sau suspendării contractului de muncă, fără un orizont optimist de timp, datorită răspândirii COVID-19. V-am auzit şi am reacţionat la timp, aşa încât fiecare părinte afectat să fie liniştit”, a scris Violeta Alexandru.

Stimulentul de inserție, poate fi solicitat oricând, pe perioada stării de urgență de către părinții cărora li s-a prelungit concediul de creștere a copilului. De asemenea și părinții cărora li s-a suspendat sau încetate contractul de muncă pe perioada stării de urgență au anumite beneficii.

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate