blog-logo

Scrisoare deschisă, adresată președintelui Consiliului Județean Brașov

Scrisoare deschisă, adresată președintelui Consiliului Județean Brașov

Stimate Domnule Președinte,

Acum câteva zile am primit știrea că de luni, 6 aprilie 2020, vom ajunge în șomaj tehnic cea mai mare parte a angajaților muzeelor din Brașov. Vreau să vă spun că peste câteva săptămâni la salariu ,după ce voi plăti rata la locuință voi rămâne cu aproximativ 600 de lei pentru o lună, cu doi copii. Oare ne putem descurca cu acești bani atâta timp pentru mâncare și altele??!

Am luat legătura și cu alți colegi de la instituții de cultură, în calitate de fost șef de sindicat, și ei, mulți dintre ei vor rămâne și cu mai puțini bani, circa 400 lei, după ce plătești ratele și utilități, ne întrebăm cum ne vom descurca? Eu cred că foarte greu, mai ales când ai și copii. Putem amâna plata ratelor și după cine ni le plătește și cu ce venituri? tot mici, diminuate.

Alte articole:   27 februarie: 174 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Înțelegem situația grea economică și din cauza virusului și a problemelor cu, care ne confruntăm toți, înțelegem și că trebuia, ca și în mediul privat, care ne susține pe noi, să avem reduceri de salariu, dar cred că așa cum s-au redus veniturile, vom ajunge ca cei din Italia, să cerem bani pentru alimente în fața băncii sau în fața magazinelor. Aceste reduceri ne amintesc de cele de acum circa 10 ani, dar atunci puteam ieși, puteam lucra ceva în plus, acuma suntem blocați în case.

Aceste hotărâri ale consiliului s-au luat fără nici un dialog direct, fără o minimă consultare. Brașovul este printre primele județe cu astfel de impuneri și soluții drastice.

Alte articole:   FOTO Turiști blocați în Masivul Postăvaru, după închiderea instalațiilor de transport pe cablu

Vă înștiințez că chiar dacă sunt trecut în șomaj tehnic, obligațiile ce le am față de muzeu, mă fac ca o dată sau de două ori pe săptămână să merg ,alături de alți colegi pentru a verifica muzeul, aerisitul sălilor, a stabili valorile climatice optime pentru obiectele de patrimoniu, etc.

Nemulțumirea noastră este legată și de faptul că iarăși se fac discriminări între noi, angajații instituțiilor descentralizate și cei ai consiliului, oare ,eșalonat, nu puteam fi chemați și noi la muncă, unii din noi puteam și am muncit și de acasă. Iar atunci reducerile nu erau așa mari.

Am înțeles că mulți bani, cei mai mulți trebuie dați pe echipamente medicale, e normal, dar alții , foarte mulți bani se duc pe cazare și hrana pentru cadrele medicale, oare multe hoteluri nu puteau fi rechiziționate pentru câteva luni, și atunci nu aveam așa mari cheltuieli, zilnice.

Alte articole:   Două accidente, în Brașov și Ghimbav, cu 5 victime! O persoană A MURIT!

Închei prin a vă aminti că ani de zile, la zeci și sute de manifestări culturale în țară și străinătate am reprezentat muzeul și amintit mereu numele Consiliului Județean Brașov, așa voi face și în continuare, dar cu situația noastră cum rămâne?! Unde vom ajunge?, dacă la o lună deja de la declanșarea crizei ajungem să nu mai avem cu ce trăi minim.

  • Cu stimă,
  • muzeograf Ovidiu Savu.
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate