blog-logo

În perioada stării de urgență procedurile arbitrale se efectuează online

În perioada stării de urgență procedurile arbitrale se efectuează online

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, pe perioada stării de urgentă, efectuează, online, procedurile arbitrale prevăzute de Regulamentul aplicabil arbitrajului. 

 ,,În scopul prevenirii și răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19 și pentru buna desfășurare a activității Curții de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, vă comunicăm următoarele:

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov, pe perioada stării de urgentă, efectuează , online, procedurile arbitrale prevăzute de Regulamentul aplicabil arbitrajului, mai puțin judecarea cauzelor, care se suspendă din cauza situației generate de COVID-19.

Preschimbarea termenelor de judecată din perioada stării de urgență se realizeaza cu consultarea prealabilă a părților și cu refacerea corespunzătoare a procedurilor de citare.

Arbitrajul este o modalitate alternativă de soluționare a litigiilor patrimoniale (evaluabile în bani) născute din acte și fapte de comerț.
Litigiile sunt încredințate spre soluționare, potrivit convenției părților, unor arbitri aleși de părți, persoane cărora le revine sarcina de a judeca litigiul și de a pronunța o hotărâre, pe care părțile se obligă să o execute.

Inserarea într-un contract comercial a clauzei arbitrale, îndreptățește partea interesată, în cazul apariției unui litigiu, să ceară soluționarea acestuia pe calea ARBITRAJULUI fiind exclusă, astfel, competența instanțelor judecătorești.

Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Brașov organizează la cererea celor interesați, arbitrajul comercial pentru soluționarea de litigii comerciale interne și internaționale.

Ne dorim ca sănătatea individuală și colectivă să rămână cel mai important lucru și de aceea, utilizând mijloacele electronice de comunicare (teleconferințe, videoconferințe, transmiterea electronica a documentelor, etc), arbitrajul este în masură să asigure, chiar și în acest context, rezolvarea diferendelor, făra a pune în pericol sănatatea participanților.

Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail, la adresa: mihai.livadariu@ccibv.ro, persoana de contact: Mihai LIVADARIU – Asistent Arbitral Sef”, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Turneu bun, în debutul sezonului, pentru echipa de baschet U14 a ACS Transilvania

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate