blog-logo

Cum au răspuns reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov acuzațiilor primarului din Făgăraș?

Cum au răspuns reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov acuzațiilor primarului din Făgăraș?

După ce, luni, primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a susținut o videoconferință în care a declarat că s-a încercat în timpul nopții să fie aduși pacienți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov la unitatea medicală din Făgăraș, astăzi, reprezentanții spitalului din Brașov vin cu lămuriri în acest caz.

,,Am aflat cu surprindere ca in mass-media a aparut o stire precum SCJU Brasov a “incercat noaptea ca hotii” sa trimita o pacienta Covid pozitiva la Spitalul Municipal Fagaras . (sursa Fagarastv – interviu primarul orasului Fagaras Sucaciu Gh.,06.04.2020). Mai mult, acesta acuza de incompetenta conducerea SCJU Brasov, fara a cunoaste ce am facut si ce facem impreuna cu intregul personal medical pentru a trata pacientii care se prezinta in stare grava in spitalul nostru.

In contextul epidemiologic actual, al infectiilor cu virusul SARS-CoV2 si al instituirii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, a aparut Ordinul MS nr.555/03.04.2020 pentru aprobarea Planului de masuri pentru pregatirea spitalelor in contextual epidemiei de coronavirus COVID-19 si a listei spitalelor de suport pentru pacientii testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, si, acelasi plan publicat in MO nr 263/31.03.2020.

In acest plan se prevede (pag.14 din MO), pentru judetul Brasov, spital suport Covid-19 pozitivi: Spitalul Municipal Fagaras, maternitate Covid-19 pozitivi: Spitalul Municipal Fagaras, unitate dializa pacienti Covid-19 pozitivi: Centrul dializa Spitalul Municipal Fagaras, toate centrele – tura suplimentara, SCJU Brasov – central de dializa – pentru pacienti gravi si critici.

Aceste decizii au fost luate de catre Grupul de Lucru din MS, in conlucrare cu DSP, la nivel national, printr-o gandire unitara care sa permita in continuare functionarea normal a serviciilor de urgenta pentru deservirea populatiei nonCovid. Astfel se protejeaza atat populatia ce necesita asistenta medicala de urgent (medicale sau chirurgicale), cat si cadrele medicale care sunt implicate in aceasta activitate.

De mentionat ca la serviciile spitalelor suport Covid, sunt directionati doar pacientii pozitivi care prezinta o patologie de urgenta medie asociata. Urgentele Spitalului Municipal Fagaras vor fi asigurate , ca si pana acum dealtfel, de catre SCJU Brasov.

Spitalul Municipal Fagaras trebuie sa inteleaga ca are obligatia sa participle alaturi de noi la lupta impotriva acestei pandemii, care afecteaza populatia intregului judet si implicarile politice nu-si au locul in lupta cu moartea.

Necunoasterea sau ignorarea acestor Ordine ale MS nu face decat sa produca deruta si agitatie in randul populatiei si sa aduca acuzatii nefondate personalului medical din SCJU Brasov, care de foarta multa vreme preia cazurile care ar trebui rezolvate in Spitalul Municipal Fagaras.

SCJU Brasov, dupa cum am mai anuntat, a preluat si tratat toate cazurile grave Covid pozitive in sectia ATI dedicata. Desi SCJU Brasov nu este nominalizat sa trateze cazuri Covid positive, avand in vedere ca Spitalul de Boli infectioase, Spitalul de Pneumologie, Spitalul de Neurologie Brasov nu au sectii ATI, ne-am pregatit creand zone izolate si circuite si ne-am asumat internarea si tratarea acestor pacienti gravi. Subliniem, ne-am pregatit din timp si cand a aparut primul pacient grav Covi l-am preluat si tratat fara a aparitii televizate. Nu se poate ascunde lipsa de actiune si decizie in pregatirea spitalului prin acuzatii nefondate, cum este cazu Fagarasului. Daca cineva crede ca poate ocoli aceasta pandemie, se inseala.

Pana in acest moment nu avem nici un deces si un pacient a fost detubat cu evolutie favorabila. Mentionam inca o data ca SCJU Brasov nu are nici un cadru medical pozitiv, desi lucram efectiv de 2 saptamani cu pacienti Covid pozitiv gravi, intubati, si numeroase cazuri suspecte.

SCJU Brasov isi asuma sa trateze in continuare toate urgentele majore (chirurgicale, neurologice, cardiace, medicale, etc.) pe care oricum Spitalul Municipal Fagaras nu le asigura”, potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Brașov, Marius Leonte.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Pacienții cu transplant și cei aflați pe lista de așteptare au prioritate la vaccinare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate