blog-logo

Iohannis ne anunță că se prelungește starea de urgență

Iohannis ne anunță că se prelungește starea de urgență

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă în urma şedinţei de urgenţă care a avut loc luni la Palatul Cotroceni. Șeful statului a prezidat luni, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul şi cu membri ai Guvernului.

La şedinţă au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„O primă concluzie ar fi că, în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa de mare cum am observat în Italia sau Spania. Noi, din timp, am luat măsuri foarte ferme.

Însă, trebuie să va avertizez foarte clar: Nu este momentul să ne relaxăm! Nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților!

Dacă respectăm indicațiile, evităm contactul ş.a.m.d. este posibil să nu avem o creștere foarte mare. Nu suntem încă la vârful epidemiei. Trebuie să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților.

O veste bună! La început se știe că a fost puțin complicat de procurat materiale de protecție. Iată că avem deja primele rezultatele semnificative ale măsurilor luate de Guvern. Primim 2,5 milioane de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști pentru populație.

Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului și la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună”, a precizat preşedintele Iohannis.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Judeţul Braşov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru atât după numărul de autorizaţii de construire eliberate, cât şi după suprafaţa utilă construită

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate