blog-logo

FOTO Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov are un nou punct de lucru la Homorod

FOTO Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov are un nou punct de lucru la Homorod

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Primăria Homorod și Consiliul Județean Brașov au inaugurat, astăzi, 06 aprilie 2020, un punct de lucru în localitatea Homorod.

,,Punctul de lucru s-a operaționalizat pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creșterea siguranței cetățenilor și protecția comunității.

S-au luat în calcul numeroasele solicitări din zona respectivă pentru a interveni la diferitele situații de urgență (accidente rutiere, incendii, urgențe medicale) și totodată s-a avut în vedere și faptul că cea mai apropiată subunitate a Inspectoratului se află în orașul Făgăraș sau Brașov, iar interventiile la o parte din localitățile din această zonă erau efectuate de ISU Mureș și ISU Harghita. Practic, în nordul județului nu va mai interveni ISU Mureș.

Acest punct de lucru va funcţiona în subordinea Detaşamentului de Pompieri Făgăraș. Aici vor fi relocate într-o prima etapă o autospecială cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și o motopompă care vor fi deservite de șapte subofiţeri.

Punctul de lucru de la Homorod va deservi orașul Rupea și comunele Homorod, Cața, Bunești , Racoș, Hoghiz, Ticușul Vechi.

Dacă timpul mediu de intervenţie era de peste 40 minute pentru zonele cele mai îndepărtate din nordul județului, prin înfiinţarea acestui punct de lucru se va reduce.

Înființarea acestui punct de lucru a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Hororod și Consiliului Județean Brașov, cărora le mulțumim”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.S.U. Brașov, maior Ciprian Sfreja.

Alte articole:   Încă 9 hectare de pădure, plantate în comuna Dumbrăvița
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate