blog-logo

Mangement defectuos, prostie, incompetență?… Ce mai trebuie ca să punem pe butuci Spitalul de Neuro?

Mangement defectuos, prostie, incompetență?… Ce mai trebuie ca să punem pe butuci Spitalul de Neuro?

În ultimele zile, în spațiul public au apărut nenumărate informații despre faptul că la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov sunt nenumărate nereguli, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Iar vizat de acuzații este managerul interimar, Nicușor Bâgiu, numit în funcție de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Până în acest moment, nimeni de la Consiliul Județean nu a avut o reacție. Coincidență sau tocmai că nu, după schimbarea șefei de la Zărnești, care reclama faptul că nu există echipamente de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, un pacient cu care a intrat în contact direct personalul lmedical a fost confirmat pozitiv la testare…

În acest context, fiind și sub incidența situației de urgență, dar și a prevederilor unor ordonanțe militare, considerăm că neglijența conducerii spitalului este criminală, de aceea facem apel public la instituțiile abilitate să declanșeze de urgență cercetările care se impun și, dacă este cazul, luarea unor măsuri de urgență.

Personalul medical s-a plâns în nenumărate rânduri de faptul că managerul ia decizii fără să se consulte cu acesta, mai ales că oamenii se pâng că nu au echipamente de protecție. Au spus-o directorul medical al unității, dr. Marinescu și de medicul coordonator al Secției din Zărnești, dr. Simion. Dar în zadar…

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

Iată ce informații au apărut în spațiul public, după ce asistentele medicale au rup tăcerea.

Asistentele, care au intrat în contact cu un pacient suspect COVID-19 (confirmat a doua zi ca fiind pozitiv), au fost trimise la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov, pentru a fi instruite.

Cu toate acestea, au fost ținute toate pe un coridor îngust, fiind reunit personalul de la mai multe secții (din mai multe orașe). Mai mult decât atât, masca folosită la instructaj a fost folosită de TREI PERSOANE CONSECUTIV!!!

Un alt aspect este semnalat de o angajata spitalului, care a schimbat perfuzia celui infectat COVID-19. Ea a fost trimisă acasă la sfârșitul programului, fiind chemată a doua zi la sediul central al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Doamna în cauză este preocupată de faptul că a intrat în contact cu personalul Departamentului de Resurse Umane, Achiziții, precum și cu alte persoane din aparatul administrativ al acestui spital. Dânsa este și acum acasă, nefiind încă testată.

Au trecut 2 zile deja. Acești oameni au fost la familiile lor, au fost la cumpărături, au circulat între domiciliu și serviciu.

Alte articole:   Au reînceput lucrările la „Drumul pe sub munte”

La momentul actual, așa cum reiese din conversația asistentelor din secțiile Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, există indicii clare, că este posibil ca virusul să fi fost distribuit în cel puțin trei localități: Brașov, Vulcan, Zărnești.

Un scurt istoric

La numirea lui Nicușor Bâgiu ca manager interimar la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, prezenta „exact cum au stat lucrurile”, după ce asociatul clanului de interlopi Alexa, fostul consilier judetean PNL Andrei Kadas, în calitate de președinte de Consiliului de Administrație al spitalului, a făcut praf concurusul de ocupare a postului de manager al unității (organizat iegal, după cum a decis instanța)

Alte articole:   Locuitorii din Bran au la dispoziție o aplicaţie prin care pot interacţiona cu Primăria

Spunea Veștea atunci că el nu are niciun amestec, ca președinte al CJ, dar în instanță instituția reprezentată de el a fost parte în proces și a pierdut procesul intentat de fostul manager, dr. Alexandru Grigoriu, pentru modul în care s-a organizat concursul. Ba, mai mult, comunitatea din Brașov a fost obligată să suporte plata cheltuielilor de judecată…

În altă ordine de idei, dl. Veștea își asuma atunci numirea lui Bâgiu, specialist în obstetrică-ginecologie, pe postul de manager interimar la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie… Ba, ne mai spunea Veștea, că Bâgiu, în tinerețe, a fost membru PSD. La fel ca și Anca Bertea, fosta șefă a DSP Brașov, care a demisionat în plină epidemie de coronavirus, instalată în funcție de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban… Oare pe Veștea, ca președinte al PNL Brașov, l-a întrebat cineva de sănătate, când s-a făcut numirea?

Distribuie dacă îți place!
  1. Sa nu o uitam pe directoarea economică Croitoru, venita pe mana lui Kadas. A ramas pe pozitie doamna. La butoanele financiare ale spitalului.

    Reply
  2. Mafia PNL si aia PSD, când e vorba de bani mulți și interese puțin le pasă, ei să primească cașcavalul. Sunt și alte multe nereguli și așa zise concursuri luate în timpul mandatului acestui impostor. „Noroc”, din păcate are cu această nenorocire, deși acuma se vede mai clar profesionalismul și transparneța care lipsesc cu totul la consiliul județean și în subordonate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate