VIDEO Epidemia taie din bugetul judeţului banii de la evenimentele sportive, culturale, Cerbul de Aur, aeroport şi drumuri

VIDEO Epidemia taie din bugetul judeţului banii de la evenimentele sportive, culturale, Cerbul de Aur, aeroport şi drumuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, susţine o conferinţă de presă la această oră. Acesta va prezenta alte măsuri luate de executivul judeţean pentru perioada de criză generată de noul coronavirus.

Veştea a prezentat sumele alocate în ultimii ani. 36 milioane de lei au fost alocați doar în 2020 pentru spitale.

„13 milioane de lei au fost redirecţionaţi, suplimentar, pentru achiţia de echipamente şi materiale pentru «bătălia cu covidul». Săptămâna viitoare vom face o rectificare pentru suma de 10.317.000 de lei pentru unitățile medicale”

De unde se iau banii?

3,696 milioane de lei de la finanțarea pentru evenimentele sportive și culturale, suma alocată penrtu Festivalul „Cerbul de Aur”, 1,646 de lei de la Aeroport, 1,5 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri județene.

Se ajunge la aproximativ 49 de milioane de lei pentru sănătate, adică 28% din buget este alocat acestui capitol.

Împreună cu sumele alocate Direcției pentru Protecția Copilului, banii de la buget reprezintă 70%.

Măsuri de solidaritate

„Am considerat că pentru tot ce înseamnă funcţionarii din aparatul propriu al Consiliului Judeţean să reducem numărul orelor de muncă, cu diminuarea salariului care va ajunge, practic, la 80%”.

La fel, la o parte din instituţiile din subordinea CJ, acolo unde s-a putut, să trecem personalul în şomaj tehnic – muzee, Şcoala Populară de Artă.

Alte articole:   De luni se redeschide Piața de Miercuri
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.